שוקי טלה קלויים בתנור עם דומדמניות שחורות ורוטב שקדים קלוי וגרטן כמהין שחור תפוחי אדמה
צריך מנה עיקרית ללא גלוטן? שוקי טלה קלויים בתנור עם דומדמניות שחורות ורוטב שקדים קלוי וגרטן כמהין שחור תפוחי אדמה יכול להיות מתכון יוצא מן הכלל לנסות. מתכון זה משמש 4. מנה אחת מכילה 1067 קלוריות, 55 גרם חלבון, ו 65 גרם שומן. המתכון הזה מכסה 52% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. גשו לסופר וקנו יין, דומדמניות, כמהין, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. כדי להשתמש בשמן הזית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פרפה בננה מוקפצת, גרנולן ויוגורט כמו קינוח. עם כפית ציון 83%, המנה הזו מעולה. מתכונים דומים: איים צפים עם רוטב דומדמניות שחורות, גלידת לימון עם רוטב דומדמניות שחורות, ו שרבט משמש עם רוטב דומדמניות שחורות.
הוראות
מחממים תנור ל 400 מעלות צלזיוס. מתבלים כל שוק במלח ופלפל.
מחממים שמן זית בתנור הולנדי גדול וצורבים את השוקיים.
מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והסלרי ומבשלים עד להזהבה קלה. מחזירים את השוקיים לסיר.
מוסיפים את היין, ציר העוף ומיץ החמוציות ומתבלים במלח ופלפל.
אופים מכוסה בתנור למשך 1 1/2 שעות, או עד שהשוקיים רכים מאוד.
מוציאים את השוקיים מהסיר ומסננים את תערובת הרוטב לסיר קטן ונקי. על אש בינונית מערבבים פנימה את החמאה, הדומדמניות והשקדים ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.;
תפוח אדמה-גרטן כמהין שחור
מחממים תנור ל 375 מעלות צלזיוס.
מניחים את השמנת בסיר קטן עם כמה שבבים של הכמהין השחורה ומביאים לרתיחה.
מוציאים ומניחים לתלול למשך 10 דקות. חמאה תבנית אפייה ומניחים שכבת תפוחי אדמה בתחתית התבנית. מצקת 1/4 כוס השמנת מעל תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומזלפים 1 כפית משמן הכמהין השחור. חזור 4 פעמים.
אופים את הגראטין במשך 35 עד 40 דקות, או עד שתפוחי האדמה מבושלים.
מוציאים מהתנור ומניחים לנוח 10 דקות לפני שחותכים לריבועים.
מקשטים כל ריבוע עם גילוח של כמהין שחור.