שיטאקי וריזוטו אפונה מתוק
שיטאקי המתכון וריזוטו אפונה מתוק מוכן תוך כ 40 דקות, והוא בהחלט גדול ללא גלוטן ומתאים לאוהבי מזון ים תיכוני. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %26 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 14 גרם חלבון 10 גרם של שומן, וסך הכל 408 קלוריות. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית. אם יש לכם שום, פלפל, חמאה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב היין הלבן היבש אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,יוגורט קפוא יין לבן כקינוח. מתכונים דומים: שיטאקי וריזוטו אפונה מתוק, ריזוטו פטריות שעורה ושיטאקה, ו אספרגוס, ארטישוק וריזוטו שיטאקי.
הוראות
להביא מרק לרתיחה בסיר בינוני; לשמור על חום נמוך חם.
ממיסים חמאה במחבת גדולה על אש בינונית.
מוסיפים בצל; מבשלים 2 דקות.
להוסיף 1 כפית שום; לבשל 30 שניות, ערבוב כל הזמן.
להוסיף אורז; לבשל 1 דקה, ערבוב כל הזמן.
להוסיף יין; לבשל 2 דקות או עד הנוזל נספג, ערבוב לעתים קרובות. מערבבים ב 1/2 מרק כוס; לבשל 2 דקות או עד הנוזל נספג, ערבוב כל הזמן.
להוסיף מרק שנותר, 1/2 כוס בכל פעם, ערבוב כל הזמן עד כל חלק של מרק נספג לפני הוספת הבא (כ 20 דקות).
שמן חום במחבת nonstick גדול מעל חום בינוני גבוה.
מוסיפים פטריות למחבת; מטגנים 5 דקות או עד למכרז.
להוסיף 1/2 הנותרים שום כפית ו 1 כפית טימין; חרוך 1 דקה. תניח בצד.
מערבבים פטריות, הנותרים 1 כפית טימין, אפונה, 1/4 כוס גבינה, ופלפל לתוך ריזוטו; לבשל 3 דקות. כפית על 1 1/4 ריזוטו כוסות לתוך כל אחד 4 קערות; מפזרים כל אחד עם 1 1/2 כפיות גבינה.