שמנת של מרק ארטישוק
מרק ארטישוק שמנת יכול להיות רק המרק שאתה מחפש. והוא מספק כ 5 מנות . חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 9 גר' של חלבון, 23 גרם של שומן, וסך הכל 344 קלוריות. אם יש לך לבבות ארטישוק, חלב, קורטוב של פלפל, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו מרק ארטישוק ירושלמי וארטישוק ירושלמי, הקרם של מרק ארטישוק של מאסון-מכינים את המרק המיוחד הזה בבית, ו שמנת של מרק ארטישוק (מתכונים דומים).
הוראות
בצל קצוץ מוקפץ וסלרי בחמאה במחבת גדולה עד שהירקות רכים.
מניחים ירקות לבבות ארטישוק במיכל של בלנדר חשמלי; תהליך עד חלקה.
מניחים קמח בתנור הולנדי גדול. בהדרגה להוסיף מרק עוף, ערבוב עד חלקה. מבשלים מעל חום בינוני, ערבוב כל הזמן, עד מעובה מבעבע. מערבבים בתערובת ארטישוק; מבשלים מעל חום בינוני עד מבעבע.
מוסיפים חלב, מלח ופלפל; מחממים היטב. (לא להרתיח.)
מגישים חם או מקורר בקערות מרק בודדות.