שפל תפוחים
לך לחנות ותביא חלב, מלח, אגוז מוסקט טחון, ועוד מספר מצרכים לעשות את זה היום. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. . הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: שפל תפוחים, שפל ABC, ו שפל אוכמניות.
הוראות
מערבבים את התפוחים, 1 סוכר כוס, קינמון, ו 1/2 כוס מים בסיר. מכסים עם מכסה הולם הדוק וחום לרתיחה.
בקערה בינונית, לנפות יחד 1 1/2 כוס קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים מספיק חלב כדי להפוך בצק רך.
זרוק בצק על ידי כפות על תפוחים. מכסה מחבת עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות. לא להרים כיסוי עד שנעשה!
כדי להפוך את רוטב אגוז מוסקט: בסיר, לערבב 1 כוס סוכר 1 כף קמח. מערבבים ב 1 כוס מים רותחים ומבשלים, ערבוב כל הזמן עד בועות רוטב.
מוסיפים חמאה ומבשלים בעדינות 5 דקות.
הסר מהחום ומערבבים אגוז מוסקט.
מגישים מעל כל מנה של שפל תפוח.