שרימפס עם פולנטה: Gamberetti con Polenta
אם יש לך שמן זית, פטרוזיליה, מלח גס, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. כדי להשתמש עד מלח גס אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג שוקולד גולמי בריא כקינוח. זוהי אפשרות טובה אם אתה מחפש תפריט ללא גלוטן חלב חינם, זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה. נסו פולנטה עם עגבניות טריות ופרמזן צ'יפס / פולנטה עשוי בקלות, Croste Di Polenta Con Cicoria (קרום פולנטה עם צ'יקו מטוגן, ו Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno – אפוי מדליונים פולנטה עם בשר חזיר (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר כבד תחתית, לשלב את המים, עלה דפנה, ומלח ולהביא לרתיחה מעל חום בינוני. בהדרגה לטאטא את קמח התירס לתוך הסיר, קצת בכל פעם, תוך ערבוב כל הזמן. להפחית את החום בינוני נמוך ומערבבים כל הזמן עד פולנטה חלקה ועבה, על 30 דקות.
הסר את עלה המפרץ. הפוך את הפולנטה לקערת הגשה והתחמם.
בקערה של מעבד מזון, לשלב את הסלרי ושום, ואת התהליך כדי ליצור משחה חלקה. תניח בצד.
במחבת סאוט 12 עד 14 אינץ', מחממים את שמן הזית מעל חום בינוני גבוה ומוסיפים את הבצל.
לטגן עד מרוכך מעט השחמה, על 3 דקות, ולאחר מכן להוסיף את הסלרי ושום, ואת עלי המפרץ הנותרים. מבשלים במשך 5 דקות, ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את רסק העגבניות והיין, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים את השרימפס ומתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
להוסיף קצת מים במידת הצורך כדי לשמור על התערובת מלקבל עבה מדי, לבשל במשך 2 עד 3 דקות עד השרימפס מכרז אבל מבושל דרך.
הסר את עלי המפרץ ומערבבים את הפטרוזיליה.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., ריזלינג, סוביניון בלאן
שרימפס ניתן לזווג עם פינו גריג ' יו, ריזלינג, ו סוביניון בלאן. יינות לבנים פריכים אלה עובדים היטב עם שרימפס מוכן במגוון דרכים, בין אם בגריל, מטוגן, או ברוטב שום. ה-Alsace Willm Pinot Gris Reserve עם דירוג של 4.4 מתוך 5 כוכבים נראה כמו התאמה טובה. זה עולה בערך 16 דולר לבקבוק.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
צבע זהוב אינטנסיבי עם רמזים של אוקר, היין יש אף של פירות בשלים, חבושים. בפה ההתקפה היא גם גמישה ומלאה, עם הערות של דבש ותבלינים. הסופי מאזן בצורה מושלמת סוכר וחומציות.זוג זה יין לצד כבד אווז מטוגן במחבת, בשר לבן בגריל או קלוי (בשר חזיר, עגל), ארנב, עוף ברוטב שמנת, דגים מעושנים, מנות פטריות כגון ריזוטו.