קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 55 דק.
מנות4
ציון בריאות100
מגזין

תבשיל כבש חריף

תבשיל כבש חריף
זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-55 דקות. עם כפית ציון של 0%, צלחת זו היא רעה מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). תבשיל כבש חריף עם דלעת סקווש, תבשיל כבש חורף עם נקניק חריף, ו תבשיל טלה חריף עם גרמולטה מנטה ופטרוזיליה דומים מאוד למתכון זה.

הוראות

1
צרוב את הכבש מכל הצדדים: לטפוח את הכבש יבש עם מגבת נייר. ייבוש הטלה בדרך זו הראשונה יעזור חתיכות כבש חום.
מרכיבים שתצטרך
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה8 מקלות גבינה עטופים בנפרד של 1 אונקיה
2
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול, כבד, גבוה צדדי, כגון תנור הולנדי, מעל חום גבוה בינוני. כאשר הסיר חם, להוסיף את חתיכות כבש בקבוצות, להיזהר לא קהל אותם. לבשל, מפנה לפי הצורך, כך חתיכות כבש חום באופן שווה על כל הצדדים, במשך 6-8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
עלי פטרוזיליה טריים קרועיםעלי פטרוזיליה טריים קרועים
3
מעבירים לקערה.
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
4
בצל Sauté, פלפלים, צ ' ילי, שום: להחזיר את הסיר לחום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גסזיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גס
2 פלפל אדום קלוי, קצוץ2 פלפל אדום קלוי, קצוץ
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
5
מוסיפים את הבצל, פלפלים יבשים ופלפלים אדומים ומערבבים למעיל עם השמן בסיר. מבשל, ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנותפפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גסזיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גס
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
6
מוסיפים את השום ומבשלים עוד 1 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
7
הפוך זר garni עם פטרוזיליה, טימין, עלה דפנה:לעשות זר garni ידי הצבת הפטרוזיליה, טימין ועלה דפנה במרכז כיכר גזה כפול. לאסוף את הקצוות מאובטח עם חוט מטבח.
מרכיבים שתצטרך
זר Garniזר Garni
עם קצת בשר עליהם (גב, צוואר, כנפיים וכו')עם קצת בשר עליהם (גב, צוואר, כנפיים וכו')
1 לב מפאלדי טרי אם אפשר1 לב מפאלדי טרי אם אפשר
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
מים נוספיםמים נוספים
8
מוסיפים תבלינים, עגבניות, כבש, מניה, צימוקים, עשבי תיבול, מבשלים ומבשלים: מערבבים בפפריקה, כמון, והל ומבשלים לרגע.
מרכיבים שתצטרך
1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
צ'יפס קינמון וייטנאמיצ'יפס קינמון וייטנאמי
בצל מאווי מתוק או וידליה, קצוץ גסבצל מאווי מתוק או וידליה, קצוץ גס
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
9
מוסיפים את פירה (או עגבניות מבושלות לשים דרך טחנת מזון) עגבניות, כבש, ציר עוף, צימוקים זר garni. מביאים לרתיחה מעל חום גבוה, להקטין את החום לנמוך. לבשל, מכוסה חלקית, במשך כ 3 שעות, או עד כבש רך.
מרכיבים שתצטרך
זר Garniזר Garni
(הוציאו כבד וצוואר)(הוציאו כבד וצוואר)
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
10
מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
11
מגישים מעל קוסקוס או אורז (אפשרות ללא גלוטן).
מרכיבים שתצטרך
6 עלים חיצוניים מרדיקיו גדול6 עלים חיצוניים מרדיקיו גדול
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל

יין מומלץ: קברנה סוביניון, שבלי, Malbec

סטו עובד ממש טוב עם קברנה סוביניון, שאבלי ומלבק. יינות אדומים בעלי גוף מלא כמו מלבק וקברנה סוביניון הם הליווי המושלם לנזיד בקר. תבשיל דגים כנראה דורש יין לבן, כמו שאבלי. יין אחד אתה יכול לנסות הוא מטוטלת קברנה סוביניון. יש לו 4.4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 17 דולר.
Pendulum Cabernet Sauvignon
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018Alluring aromatics of black pepper, charred oak, and dark berries introduce notes of van cherry, red apple, and sweet fresh tobacco on the palate. Medium-bodied and balanced with a supple tannic structure.Pair with grilled meats, vegetables, or simply enjoy by the glass.Blend: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec