קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 55 דק.
מנות4
ציון בריאות100
מגזין

תבשיל כבש חריף

תבשיל כבש חריף
זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-55 דקות. עם כפית ציון של 0%, צלחת זו היא רעה מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). תבשיל כבש חריף עם דלעת סקווש, תבשיל כבש חורף עם נקניק חריף, ו תבשיל טלה חריף עם גרמולטה מנטה ופטרוזיליה דומים מאוד למתכון זה.

הוראות

1
צרוב את הכבש מכל הצדדים: לטפוח את הכבש יבש עם מגבת נייר. ייבוש הטלה בדרך זו הראשונה יעזור חתיכות כבש חום.
מרכיבים שתצטרך
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
2
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול, כבד, גבוה צדדי, כגון תנור הולנדי, מעל חום גבוה בינוני. כאשר הסיר חם, להוסיף את חתיכות כבש בקבוצות, להיזהר לא קהל אותם. לבשל, מפנה לפי הצורך, כך חתיכות כבש חום באופן שווה על כל הצדדים, במשך 6-8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
3
מעבירים לקערה.
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
4
בצל Sauté, פלפלים, צ ' ילי, שום: להחזיר את הסיר לחום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גסזיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גס
6 עגבניות, קלופות וקצוצות6 עגבניות, קלופות וקצוצות
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
5
מוסיפים את הבצל, פלפלים יבשים ופלפלים אדומים ומערבבים למעיל עם השמן בסיר. מבשל, ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנותפפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות
זיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גסזיתים ירוקים או שחורים מגולענים באיכות טובה, קצוצים גס
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
גב שומן חזירגב שומן חזיר
6
מוסיפים את השום ומבשלים עוד 1 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
7
הפוך זר garni עם פטרוזיליה, טימין, עלה דפנה:לעשות זר garni ידי הצבת הפטרוזיליה, טימין ועלה דפנה במרכז כיכר גזה כפול. לאסוף את הקצוות מאובטח עם חוט מטבח.
מרכיבים שתצטרך
זר Garniזר Garni
גב שומן חזירגב שומן חזיר
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
מים נוספיםמים נוספים
8
מוסיפים תבלינים, עגבניות, כבש, מניה, צימוקים, עשבי תיבול, מבשלים ומבשלים: מערבבים בפפריקה, כמון, והל ומבשלים לרגע.
מרכיבים שתצטרך
1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
צ'יפס קינמון וייטנאמיצ'יפס קינמון וייטנאמי
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
שבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלישבבי עץ מושרים (מקיט, היקורי או אלמון), אופציונלי
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
9
מוסיפים את פירה (או עגבניות מבושלות לשים דרך טחנת מזון) עגבניות, כבש, ציר עוף, צימוקים זר garni. מביאים לרתיחה מעל חום גבוה, להקטין את החום לנמוך. לבשל, מכוסה חלקית, במשך כ 3 שעות, או עד כבש רך.
מרכיבים שתצטרך
זר Garniזר Garni
(הוציאו כבד וצוואר)(הוציאו כבד וצוואר)
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
אפונה קלופה, לא חובהאפונה קלופה, לא חובה
10
מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך
11
מגישים מעל קוסקוס או אורז (אפשרות ללא גלוטן).
מרכיבים שתצטרך
6 עלים חיצוניים מרדיקיו גדול6 עלים חיצוניים מרדיקיו גדול
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל

יין מומלץ: קברנה סוביניון, שבלי, Malbec

סטו עובד ממש טוב עם קברנה סוביניון, שאבלי ומלבק. יינות אדומים בעלי גוף מלא כמו מלבק וקברנה סוביניון הם הליווי המושלם לנזיד בקר. תבשיל דגים כנראה דורש יין לבן, כמו שאבלי. יין אחד אתה יכול לנסות הוא מטוטלת קברנה סוביניון. יש לו 4.4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 17 דולר.
Pendulum Cabernet Sauvignon
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018Alluring aromatics of black pepper, charred oak, and dark berries introduce notes of van cherry, red apple, and sweet fresh tobacco on the palate. Medium-bodied and balanced with a supple tannic structure.Pair with grilled meats, vegetables, or simply enjoy by the glass.Blend: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec