קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 55 דק.
מנות4
ציון בריאות100
מגזין

תבשיל כבש חריף

תבשיל כבש חריף
זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-55 דקות. עם כפית ציון של 0%, צלחת זו היא רעה מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). תבשיל כבש חריף עם דלעת סקווש, תבשיל כבש חורף עם נקניק חריף, ו תבשיל טלה חריף עם גרמולטה מנטה ופטרוזיליה דומים מאוד למתכון זה.

הוראות

1
צרוב את הכבש מכל הצדדים: לטפוח את הכבש יבש עם מגבת נייר. ייבוש הטלה בדרך זו הראשונה יעזור חתיכות כבש חום.
מרכיבים שתצטרך
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
2
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר גדול, כבד, גבוה צדדי, כגון תנור הולנדי, מעל חום גבוה בינוני. כאשר הסיר חם, להוסיף את חתיכות כבש בקבוצות, להיזהר לא קהל אותם. לבשל, מפנה לפי הצורך, כך חתיכות כבש חום באופן שווה על כל הצדדים, במשך 6-8 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)1 צרור תרד טרי (בערך 3 כוסות)
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
ציוד שתשתמש בו
1 קילו שוקי עוף1 קילו שוקי עוף
3
מעבירים לקערה.
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
4
בצל Sauté, פלפלים, צ ' ילי, שום: להחזיר את הסיר לחום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'
פחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוטפחית תירס בסגנון מקסיקני, סחוט
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
5
מוסיפים את הבצל, פלפלים יבשים ופלפלים אדומים ומערבבים למעיל עם השמן בסיר. מבשל, ערבוב מדי פעם, במשך 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנותפפאיה (הוואי), חתוכה לקוביות קטנות
1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'1 ראש חסה אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 אינץ'
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
6
מוסיפים את השום ומבשלים עוד 1 דקות.
מרכיבים שתצטרך
צרור תרד טרי (בערךצרור תרד טרי (בערך
7
הפוך זר garni עם פטרוזיליה, טימין, עלה דפנה:לעשות זר garni ידי הצבת הפטרוזיליה, טימין ועלה דפנה במרכז כיכר גזה כפול. לאסוף את הקצוות מאובטח עם חוט מטבח.
מרכיבים שתצטרך
זר Garniזר Garni
3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת3 כפות בתוספת 1-1/2 כפיות חמאה, מומסת
מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
ציוד שתשתמש בו
חוט קצביםחוט קצבים
2 כפיות מלח כשר מחולק ועוד לזילוף2 כפיות מלח כשר מחולק ועוד לזילוף
8
מוסיפים תבלינים, עגבניות, כבש, מניה, צימוקים, עשבי תיבול, מבשלים ומבשלים: מערבבים בפפריקה, כמון, והל ומבשלים לרגע.
מרכיבים שתצטרך
1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף1 כף דבש, בתוספת תוספת לטפטוף
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
חסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפויחסה רומנית, עגבנייה פרוסה ובצל אדום פרוס, לציפוי
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
צ'יפס קינמון וייטנאמיצ'יפס קינמון וייטנאמי
¼ כפית אורגנו¼ כפית אורגנו
1/2 פאונד שעועית גרבנזו, מושרות ומבושלת (שמורה 1/3 כוס נוזל בישול)1/2 פאונד שעועית גרבנזו, מושרות ומבושלת (שמורה 1/3 כוס נוזל בישול)
1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב1 פאונד פסטה פצ'רי (שפופרת גדולה) באורך של כ-2.5 אינץ' על 2 אינץ' רוחב
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
9
מוסיפים את פירה (או עגבניות מבושלות לשים דרך טחנת מזון) עגבניות, כבש, ציר עוף, צימוקים זר garni. מביאים לרתיחה מעל חום גבוה, להקטין את החום לנמוך. לבשל, מכוסה חלקית, במשך כ 3 שעות, או עד כבש רך.
מרכיבים שתצטרך
זר Garniזר Garni
1 ט אבקת פלפל לבן1 ט אבקת פלפל לבן
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)שעועית לבנה, מושרית ומבושלת (שמור 1/3 כוס נוזל בישול)
10
מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב1 כוס אורז בר, שטוף היטב
11
מגישים מעל קוסקוס או אורז (אפשרות ללא גלוטן).
מרכיבים שתצטרך
ג'ינג'ר מגובש קצוץ ונענע טרייה טחונהג'ינג'ר מגובש קצוץ ונענע טרייה טחונה
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)

יין מומלץ: קברנה סוביניון, שבלי, Malbec

סטו עובד ממש טוב עם קברנה סוביניון, שאבלי ומלבק. יינות אדומים בעלי גוף מלא כמו מלבק וקברנה סוביניון הם הליווי המושלם לנזיד בקר. תבשיל דגים כנראה דורש יין לבן, כמו שאבלי. יין אחד אתה יכול לנסות הוא מטוטלת קברנה סוביניון. יש לו 4.4 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 17 דולר.
Pendulum Cabernet Sauvignon
Pendulum Cabernet Sauvignon
#82 Wine Spectator Top 100 of 2018Alluring aromatics of black pepper, charred oak, and dark berries introduce notes of van cherry, red apple, and sweet fresh tobacco on the palate. Medium-bodied and balanced with a supple tannic structure.Pair with grilled meats, vegetables, or simply enjoy by the glass.Blend: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Petite Verdot, 2% Malbec