תבשיל שפמנון קריאולי
הסתיו יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. אם יש לך אורגנו, בצל, מלח, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול לעשות את זה. כדי להשתמש ב היין הלבן היבש אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,יוגורט קפוא יין לבן כקינוח. מתכונים דומים: קאטפיש קריאולי, כריכי שפמנון קריאולי, ו שפמנון מושחר ברוטב קריאולי.
הוראות
בסיר גדול, לחמם את השמן על חום מתון.
מוסיפים את הבצל, הסלרי והפלפל ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהבצל שקוף, כ -5 דקות. מערבבים את הקורנית, אורגנו, חרדל, רוטב טבסקו, פלפל, ו 1/2 כפית מלח.
מוסיפים את היין ומבשלים עד כמעט התאדה, על 4 דקות.
מוסיפים את העגבניות ואת המרק לסיר ומביאים לרתיחה. להפחית את החום ומבשלים, מכוסה חלקית, במשך 10 דקות.
מוסיפים את שעועית לימה ומבשלים במשך 3 דקות. מערבבים את התירס ומבשלים 4 דקות יותר.
מוסיפים את השפמנון ואת הנותרים 1/2 כפית מלח, להחזיר לרתיחה, ומבשלים עד הרגע נעשה, על 2 דקות.
דגים חלופות: שפמנון יש מרקם מוצק משלו, אבל אתה יכול בקלות להחליף פילה מוצק למדי, לבן בשר כגון rockfish, דקר, פולק, ובס פסים.
המלצת יין: יין לבן בהיר, כגון פינו גרי מאורגון או סיבל בלאן ממזרח ארצות הברית, יספק קונטרפונקט מרענן לטעמו המלא של התבשיל.
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
שפמנון בתפריט? נסה זיווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Maysaran Arsheen פינו גרי. יש לו 4.5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 18 דולר.
![Maysara Arsheen פינו גריס]()
Maysara Arsheen פינו גריס
ביטוי בהיר של פירות ממש מלפנים, ברכה החיך שלך עם הערות של דשא קצוץ ביום חם. היין מעוגן בחומציות פריך, אבל לא כל כך הרבה כמו להכניע להקניט חולף של מתיקות שמשאיר אותך מחייך. לארשין יש אופי חכם ומרענן שיעניק בהירות למגוון ההכנות של דגים, עופות וחזיר.