קושיבינוני
מוכן ב35 דק.
מנות8
ציון בריאות15
מגזין

תפוחי אדמה מתוקים מזוגגים עם מולסה, פקאן ובורבון

תפוחי אדמה מתוקים מזוגגים עם מולסה, פקאן ובורבון
, שהוא מוצק. נסו תפוחי אדמה מתוקים מזוגגים עם מולסה, פקאן ובורבון, ממולא בטטות עם אגוזי פקאן מסוכרים מייפל ויסקי וחמוציות, ו מולסה-חזיר מזוגג עם בטטות (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים התנור ל 375 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
2
מערבבים את החמאה, מולסה, סוכר חום וקיין בסיר בינוני ומבשלים מעל חום בינוני עד חלקה, כ 5 דקות. להגדיל את החום גבוה, להוסיף את הוויסקי ומבשלים 2 דקות כדי לאפשר אלכוהול לשרוף. מתבלים במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות4 פרוסות גבינת מינסטר, חצויות
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץשוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
4 כוסות קמח חיטה4 כוסות קמח חיטה
אלכוהולאלכוהול
וויסקי בורבון (מומלץ: Maker's Mark)וויסקי בורבון (מומלץ: Maker's Mark)
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבניםגריסי פנינה לבנים
3
שים את תפוחי האדמה בתבנית אפייה גדולה, לשפוך את תערובת דבשה מעל ולזרוק למעיל. צולים בתנור, ערבוב כמה פעמים, עד תפוחי האדמה מבושלים דרך מזוגג, כ 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
4 כוסות קמח חיטה4 כוסות קמח חיטה
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
ציוד שתשתמש בו
1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה1-1/2 ליטר גלידת עוגיות ושמנת, רכה
סוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקותסוכר צהוב ומגוון סוכריות מתוקות
4
הסר למגש העליון עם הפקאן.
מרכיבים שתצטרך
16 ופלים מיניאטוריים של וניל16 ופלים מיניאטוריים של וניל
5
לחלופין, ניתן לעשות זאת במחבת גדולה: להמס את החמאה, מולסה, סוכר חום וקיין מעל חום בינוני.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץשוקולד חצי מתוק או שוקולד לא ממותק, קצוץ
4 כוסות קמח חיטה4 כוסות קמח חיטה
פרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דקפרוסה אחת של פנצ'טה בעובי 2.5 ס"מ, קצוצה דק
צבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונליצבעי מאכל וסוכרים צבעוניים, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
6
מוסיפים את הבורבון ונותנים לאלכוהול להתבשל.
מרכיבים שתצטרך
אלכוהולאלכוהול
וויסקי בורבון (מומלץ: Maker's Mark)וויסקי בורבון (מומלץ: Maker's Mark)
7
מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד מזוגג על חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)(110° עד 115°, ללא חלב וחמאה)
8
להעביר למגש העליון עם אגוזי פקאן.
מרכיבים שתצטרך
16 ופלים מיניאטוריים של וניל16 ופלים מיניאטוריים של וניל