המנגל הוא כלי בישול רב תכליתי, הוא משמש כתנור ומעשנת וכמובן גם גריל, ולכן יש לו פוטנציאל עצום. עם קצת תכנון ומחשבה, ניתן ליצור ארוחה שלמה. הברביקיו חוסך בשמן טיגון ולכן בריא יותר, ויש מגוום עצום של מתכונים המתאימים להכנה על האש. הגריל מעניק טעם נהדר להמבורגר ונקניקים, צלעות וכנפי עוף. יש גם מנות טבעוניות, פירות ים ודגים, ירקות ואפילו פירות וקינוחים. בואו נגיד את זה כך: יש מעט מאוד דברים שאי אפשר להכין על האש. אז קחו מברשת ברזל ובירה קרה ותתחילו לחמם את האווירה!