ברוקולי הזמן שלך הוא עכשיו!
ברוקולי הוא ירק חורף מעולה שתואר לעתים קרובות כ'מזון פלא' בשל הפרופיל התזונתי והנוגד-חמצון הנהדר שלו. אחת הטעויות הנהדרות בחזית הברוקולי היא להכין סלט נא עם פצצת הבריאות הזו של ירוק! השיקול העיקרי הוא להשתמש בסכין חדה ולחתוך דק לחתיכות בגודל ביס. אם הוא גדול מדי, הוא לא ירגיש טוב כשאתה לועס אותו יותר מדי. ניגוד טעמים נהדר אחד הוא לצלות חופן גרעיני חמניות ולהוסיף את זה לסלט!
הנה כל מה שצריך כדי להכין סלט ברוקולי חורפי מעולה ושונה:
- 1 ברוקולי טרי שלם
- בצל קצוץ דק
- גרעיני חמנייה קלויים
- פרמיג'אנו - מגורר גס
- רוטב ויניגרט ביתי
אז, בקערה כפרית גדולה, פשוט לזרוק יחד את חתיכות הברוקולי העדינות עם הבצל, גרעיני החמנייה הקלויים ואז לשפוך מעל רוטב עשיר לבחירתך. את הרוטב אפשר להכין משמן זית וחומץ יין לבן ואולי להוסיף מעט שום קצוץ דק לבעיטה קטנה למנה! לבסוף, מגררים מעט פרמיג'אנו ומפזרים מעל כדי להוסיף מעט עומק לסלט הפריך הפראי הזה!
כרוב הוא המלך
עוד הצעה נהדרת לפברואר הקרוב היא ניצול הכרוב בדרכים שונות. למרבה המזל, הימים של כרוב מבושל יתר על המידה כתוספת בסיסית לבשר ותפוחי אדמה חלפו מזמן! כרוב לבן, סבוי וכרוב אדום יכולים להוסיף טעמים ומרקמים נפלאים לרפרטואר פברואר שלך.
ההצעה הזו היא גן עדן פריך וטבעוני! מגררים גס כרוב לבן, גזר, בצל, חיטה בולגור ומוסיפים כוסברה טרייה כקישוט. מטפטפים מעט שמן זית ומתבלים! זוהי ארוחה קלה מושלמת או ארוחה עיקרית מלאה בדברים בריאים. וריאציה נחמדה אחת יכולה להיות עם הוספת עדשים חומות או סוג אחר של דגנים כמו קוסקוס.
סטייק כרובית
אחת הדרכים הנהדרות והחדשניות להשתמש בכרובית העונה היא להכין 'סטייקים כרובית'. כל מה שאתה צריך לעשות הוא לבחור כרובית בגודל יפה, מוצק וטרי ולאחר מכן, בעזרת סכין שף הגונה, לפרוס אותה לפרוסות בעובי 1 אינץ'.
לאחר מכן מברישים את הסטייקים בשמן זית ולאחר מכן, מניחים בעדינות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור חם. הטמפרטורה חיונית מכיוון שאנו רוצים שהכרובית תהיה בצבע חום זהוב יפה ונימוח מבפנים. ההגדרה הטובה ביותר תהיה בסביבות 225 מעלות ובחציו העליון של התנור למשך כ-20 עד 25 דקות.
את סטייקי הכרובית אפשר להגיש על מצע אורז חום וטעים עם כף חומוס או טחינה רגילה. לחלופין, אפשר להגיש את זה עם רוטב בסגנון יוגורט. טָעִים מְאוֹד!