אפרסקים בגריל עם אמרטו-רוטב פקאן קרמל
צריך ללא גלוטן ומנה צמחונית? אפרסקים בגריל עם רוטב קרמל אמרטו פקאן יכול להיות מתכון מרהיב לנסות. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה עד 3 גר' של חלבון, 5 גרם של שומן, וסך הכל 293 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. אם יש לך אפרסקים, סיידר תפוחים, פקאן, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. יום העצמאות יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. מתכונים דומים: אפרסקים טריים עם רוטב אמרטו, אפרסקים בגריל עם פירורי פקאן סוכר חום, ו אפרסקים בגריל עם ג'ינג'ר קוקוס קרמל.
הוראות
מערבבים סוכר מגורען ומים 1/3 כוס בסיר בינוני, כבד על חום בינוני גבוה; לבשל עד הסוכר מתמוסס, ערבוב בעדינות לפי הצורך לפזר סוכר באופן שווה. המשך לבשל 8 דקות או עד חום זהוב (לא מערבבים); בעדינות להטות מחבת תערובת מערבולת לחום באופן שווה.
הסר מהחום. מוסיפים לאט סיידר, אמרטו וחמאה, תוך ערבוב מתמיד עם כף עץ ארוכה (תערובת יהיה בועות במרץ). מבשלים מעל חום בינוני-נמוך 5 דקות או עד חלקה. מערבבים בפקאנים.
מפזרים הצדדים לחתוך של אפרסקים באופן שווה עם סוכר חום ומלח.
מניחים אפרסקים, לחתוך את הצדדים, על מתלה גריל מצופה ספריי בישול; גריל 2 דקות בכל צד או עד מכרז.