אוכל סיני מסורתי

אוכל סיני ניתן למצוא בקלות ברחבי העולם, אבל מרתק לשקול את ההיסטוריה הארוכה והייחודית של הארוחות שאנו רגילים להזמין כעת. הנה כמה מהמנות המסורתיות שכדאי לכם לנסות אם אתם חובבי אוכל סיני.

כופתאות

הכופתה נמצאת בכל מקום בסין והיא הומצאה על ידי ג'אנג ג'ונגג'ינג בשושלת האן לפני יותר מ-1,800 שנה. כשאתם מטיילים באזור, תוכלו לראות עד כמה הכיסאן המאוד חיוני וכיצד הוא משתנה עם מילויים של חזיר, כבש, כרוב, דגים וכרישה. חבילות טעימות אלה בגודל נגיסה הופכות את ראש השנה הסיני לחגיגה יוצאת דופן. זו הדרך להיפרד מהשנה הישנה ולהגיד שלום בשמחה לחדש.

בערך משנת 220 עד 280 לספירה במהלך תקופת שלוש הממלכות, הכופתאות החלה את שלטונו המדהים כשגריר גדול לאוכל סיני. מבחינת פולקלור, הכופתה מייצגת מזל טוב ואיחוד משפחתי.

נודלס סיני

אטריות הן שם נרדף לאוכל סיני ואסייתי. מצרך זה קיים כבר 4000 שנה בערך ותועד בתקופת שושלות ג'ין, טאנג, סונג ויואן. אחרי הכל, זה חלק מכריע מהחיים הקולינריים באזור. בתקופת שושלת טאנג, האטריות היו קשורות לחיים ארוכים, אז אנשים התחילו לאכול את האוכל החדשני להפליא הזה בחגיגות יום ההולדת. האטריות נעשו כמה שיותר זמן. חפשו זנים אזוריים כמו אטריות לנז'ו, בייג'ין וסצ'ואן דנדאן.

האטריות המיובשות, כפי שאנו מכירים אותה כיום, הופקה לראשונה בתקופת שושלת יואן בין השנים 1271-1368 לספירה.

מנות וונטון

סגנון Wonton הוא קלאסיקה מוחלטת של עיצוב סיני, עם כופתאה דקה מאוד שניתן לבשל במרק. למעשה, כופתאות Wonton כל כך עדינות שהם יכולים להיות כמעט שקופים. במשך מאות שנים הם היו ידועים בתור כופתאות בלבד, אבל בתקופת שושלת טאנג, המונח Wonton שימש לתיאור האוכל המסורתי הנהדר הזה. מאוחר יותר בתקופת שושלת סונג, המנהג של אכילת מאכלי וונטון ביום היפוך החורף הפך למנהג שנהנה מאוד. המילויים יכולים להשתנות, אך מקובל להשתמש בבשר חזיר ברביקיו, בטטה ובשר, בבשר חזיר ושרימפס ובטעמים אזוריים רבים.

ספרינג רולס

המצאת אוכל סיני נהדרת נוספת היא הספרינג רול, ועל פי ספרי ההיסטוריה נהנו מהם משושלת ג'ין של המאה ה-5 ואילך. דיווחים מראים שהדרך הגאונית הזו של טיגון עמוק של עטיפת חיטה מלאה נהנתה באופן מסורתי בתקופת האביב, במיוחד בטיולים בחוץ. בהמשך, בתקופת שושלת יואן, הספרינג רול הפך לתערובת של חזיר, כרוב ותבלינים המוכרים והאהובים בעולם. אכילת החטיף הזה ביום הראשון של האביב היא מנהג נהדר לברך את העונה החדשה ולהיפרד מהחורף.

עוגות ירח

הפינוקים המתוקים הטעימים האלה מיוצרים באופן מסורתי לפסטיבל הסתיו האמצעי. הקינוח הקלורי הזה הוא עגול בצורתו, ומסמל את כל הדברים הקשורים לאיחוד משפחתי. בפולקלור העתיק, העוגה הזו היא קורבן לאל הירח. המילוי יכול להשתנות משימוש במשחת שעועית אדומה, תערובת של חמישה אגוזים, ממרח זרעי לוטוס, שזיפים מיובשים ושומשום שחור. אם אתם רוצים לנסות משהו מתוק מאוד, עתיק ומסורתי אז עוגת הירח מומלצת מאוד.