בצל ירוק מבושל, שומר ומנגולד שוויצרי
המתכון לבצל ירוק מבושל, שומר ומנגולד שוויצרי מוכן בכ-25 דקות . מתכון זה מכיל 202 קלוריות , 3 גרם חלבון ו -14 גרם שומן למנה. מתכון זה, נטול גלוטן, נטול מוצרי חלב, פליאוליתי וצמחוני לקטואוביה, מתאים ל-4 מנות . ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד לפסחא . אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. אם יש לכם מנגולד, פקעות שומר, בצל ירוק וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 81% . ציון זה אדיר. אם אהבתם את המתכון הזה, ייתכן שתאהבו גם מתכונים כמו קיש עם מנגולד ופטריות , פופאובר אפוי עם מנגולד ופטריות , וקארי אפונה שחורת עיניים חריף עם מנגולד וחציל קלוי .
הוראות
צפו מחבת גדולה בשמן זית. הוסיפו את השום המעוך והפלפל האדום הכתוש והביאו את המחבת לאש בינונית. כאשר השום הופך זהוב-חום וארומטי מאוד, הוציאו אותו מהמחבת וזורקים אותו. הוא מילא את ייעודו השום.
מוסיפים את הבצל, השומר וגבעולי המנגולד, מערבבים עד שיצופו בשמן ומתבלים במלח לפי הטעם. מוסיפים את היין הלבן ואת גרידת ומיץ הלימון. מכסים ומבשלים על אש בינונית עד שהירקות מתרככים ונבולים אך עדיין שומרים על מרקם מסוים, כ-5 עד 6 דקות.
הסירו את המכסה ובשלו עד שרוב הנוזלים מצטמצמים, עוד 3 עד 4 דקות. הוסיפו את עלי המנגולד, ערבבו ותיבלו במלח לפי הטעם. כאשר העלים נבלו אך עדיין נראים ירוקים עזים, טועמים ומתקנים תיבול. תבלו שוב במידת הצורך (סביר להניח שזה יקרה).
מעבירים לקערת הגשה ומגישים מיד.