קושימומחה
מוכן ב1 ש, 25 דק.
מנות8
ציון בריאות15
מגזין

גרטן תפוחי אדמה שום

גרטן תפוחי אדמה שום
לעולם לא תוכל לקבל יותר מדי מתכונים לתוספות, אז נסו גראטן תפוחי אדמה שום. צופה בדמות שלך? המתכון הצמחוני ללא חלב ולקטו אובו זה מכיל 168 קלוריות, 4 גרם חלבון ו-6 גרם שומן למנה. מתאים ל-8 ומחירו 63 סנט למנה מנות. מתכון זה אהוב על 1 אוכלי אוכל וטבחים. המתכון הזה מ- Foodnetwork דורש מרק עוף, שמן זית, פטרוזיליה וטימין. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-25 דקות. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 64%. מתכונים דומים: גרטן תפוחי אדמה שום, גרטן פירה שום וגרטן תפוחי אדמה שום עם גבינת עיזים.

הוראות

1
מחממים את התנור ל-425 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
2 פאונד תפוחי אדמה יוקון זהב, קלופים ופרוסים בעובי של כ-1/4 אינץ'2 פאונד תפוחי אדמה יוקון זהב, קלופים ופרוסים בעובי של כ-1/4 אינץ'
2
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה חסינת תנור על אש בינונית.
מרכיבים שתצטרך
תפוחי אדמה זהב יוקון, קלופים ופרוסים בעובי של כ-1/4 אינץ'תפוחי אדמה זהב יוקון, קלופים ופרוסים בעובי של כ-1/4 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
3
מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לריכוך, כ-3 דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
4
מוסיפים את השום, הטימין הקצוץ, 1 כפית מלח ופלפל לפי הטעם וממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם עד שהשום והבצל מזהיבים מעט, כ-5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוגטבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג
1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות1 שפופרת בצק פיצה מוכן שנקנה בחנות
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
2 כוסות שיני שום2 כוסות שיני שום
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
5
מוסיפים את היין ומבשלים עד שרובו מתאדה, כ-2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
6
בינתיים, מערבבים בקערה את פירורי הלחם או ארוחת המצות, הפטרוזיליה, העירית, 1 כף שמן הזית הנותרת ומלח ופלפל לפי הטעם; לשמור 2 כפות לציפוי.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים1 עד 2 פלפל צ'ילי חריף, זרעים וקצוצים
1 כף חומץ שרי או מיץ לימון1 כף חומץ שרי או מיץ לימון
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
1 לב מפאלדי טרי אם אפשר1 לב מפאלדי טרי אם אפשר
(רצוי Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(רצוי Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
7
מסדרים שליש מתפוחי האדמה מעל הבצל במחבת.
מרכיבים שתצטרך
ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
8
מפזרים מחצית מתערובת הפירורים שנותרה; מעל שכבה נוספת של תפוחי אדמה. חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של תערובת הפירורים ותפוחי האדמה.
מרכיבים שתצטרך
ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®
9
יוצקים מעל את המרק. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים, ללא הפרעה, 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוס מרק עוף1-1/2 כוס מרק עוף
10
חושפים, מפזרים את תערובת הפירורים השמורה, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח.
מרכיבים שתצטרך
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
11
מעבירים את המחבת לתנור; אופים עד שתפוחי האדמה מזהיבים ופריכים מלמעלה, כ-45 דקות.
מרכיבים שתצטרך
ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
12
נותנים לנוח 5 עד 10 דקות לפני ההגשה.
13
צילום של כריסטינה הולמס