איך חותכים ומבשלים פרסניף?

הפסטונים, כמו כמה ירקות חורפיים אחרים שיכולתי להזכיר, זוכים לכבישה גרועה, לא? בואו נודה בזה, זה לא שמישהו מתפרץ ומשתולל על ירק השורש המחודד הזה. עם מראהו הלבן החיוור והמלוכלך אין לו את אותו זוהר כמו הגזר הכתום או הלפת הסגולה. אם אתה לא חובב פרצלונים תמשיך לקרוא ותבין שזה בדיוק מה שחסר לך! לצלי משפחתי חורפי או גן עדן טחון אין שום דבר שמתאים לירק האנדרייטד אבל הנפלא הזה.

פטרניפ לפי הגדרה

הפרסניפ הוא ירק שורש מחודד המהווה חלק ממשפחת ה-Apiaceae, הכוללת את הגזר והפטרוזיליה. הפסטינים הטובים ביותר הם לאחר הכפור בחורף, מכיוון שזה מייצר מגוון מתוק יותר. זה די מדהים שבתקופות עתיקות השתמשו בפטרסניפ כממתיק יומיומי לפני הכנסת סוכר קנים. יש לו טעם אדמתי מתוק והוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. הם גדלים בעונות הסתיו והחורף ועדיף לקטוף אותם כשהם לא גדולים מדי.

קניות של פרסניפס מושלם

העצה הטובה ביותר היא לקנות משוק מקומי ולהיזהר מפסטרינים ישרים ובין כ-6 עד 10 אינץ'. אם נותנים להם לגדול הרבה יותר מזה, לעתים קרובות יש להם גרעין עצי קשיח, שאינו טוב לאכילה. אתה לא רוצה לדחות את הילדים שלך מהפרצלונה הנהדרת! אבל הדבר החשוב ביותר הוא להשתמש בעיניים ולהרגיש שצמח השורש הזה נחמד ומוצק. עדיף גם להימנע מכמות גדולה מדי של כתמים חומים ופיצולים, מכיוון שבסופו של דבר תנתק ותבזבז את רוב החלקים האכילים.

במידת הצורך, הם נשמרים היטב במקרר עד שלושה שבועות.

הכנה מושלמת של פטרניפ!

טיפ חיוני אחד הוא שהרבה מהטובות נמצאות ממש מתחת לעור, אז הכי טוב לקרצף עם מברשת ירקות מאשר להשתמש בקולפן. פשוט תן להם לשפשף טוב מתחת למים קרים ותשמור יותר מהטעם הארצי. לאחר ניקוי טוב אז כל מה שאתה צריך לעשות זה לתפוס סכין קטנה ולחתוך את הקצה הירוק ואז לקצוץ כרצונך. אם אתה מועך, אז פורסים לחתיכות קטנות רגילות, אבל אם צולים אפשר לנתחים בגודל שמנמן עבה יותר. בדומה לפירות וירקות אחרים, פרסניטר קצוץ יתחמצן, אז אם אתה צריך להניח בסיר עם מים קרים עד שתהיה מוכן לבישול. עכשיו אתה כמעט מוכן!

פרסניפס רותחים

אם אתה מחליט שאתה רוצה למעוך או פשוט להלבין את הפסטינים שלך כדי להוסיף למרקים או מנות אחרות, אז תחילה עליך להרתיח אותם עד שהם רכים. ראשית, כפי שציינו, עדיף לקרצף נקי במקום קילוף. גודלו של הפרסניפ החתוך צריך להיות קצת פחות מ-1 אינץ' רוחב, אבל פשוט נסו לאפשר לכל חתיכה להיות בגודל רגיל כך שכולם יתבשלו בו זמנית!

לאחר מכן, הניחו לכמות מספקת של מים כדי לכסות את כמות הפסטינים הרצויה והוסיפו קורט או שניים של מלח. מביאים את המים לרתיחה, ולאחר מכן מוסיפים בזהירות את הפרצלונים לסיר. זמני הבישול ישתנו אך כוונו לכ-8 עד 10 דקות והפסיקו את הבישול כשהם רכים במזלג.

מאשטסטיק!

אם מתחשק לכם אלטרנטיבה למחית תפוחי אדמה, אז למה שלא תשתמשו בפטרנינק לתוספת מתוקה יותר שמשתלבת מאוד עם רוב הבשרים והעופות. העצה היחידה למעיכה של פרסניפים היא לוודא שהם מבושלים לגמרי ונימוחים מספיק כדי להפוך למרקם קרמי נחמד. לקבלת הפירה הטוב ביותר מבשלים היטב, מסננים את עודפי המים ולאחר מכן השתמשו במועך תפוחי אדמה או במזלג גדול. כדי להוסיף טעם ועושר למחית אז הוסיפו חמאה, שמן זית או אפילו כף שמנת. כמובן, אתה יכול לגוון דברים על ידי שימוש גם בתפוחי אדמה וגם בפטרניפ יחד מה שהופך תוספת טעימה מאוד.

פרסניפס צלוי מושלם

אם אתם מתכוונים לצלות את הפסטונים שלכם, אז זה רעיון מצוין לחתוך אותם די שמנמנים, מכיוון שהם לא צריכים להיות עדינים מדי לבישול בתנור חם. כמו כן, אנו ממליצים להשתמש בטמפרטורה גבוהה בתנור, מכיוון שמשמעות הדבר היא שהסוכרים הטבעיים שבפרסנייפ יתקרמלו. זה מוסיף כל כך הרבה מבחינת טעם וזו אחת הדרכים הנהדרות לבשל את הירק המקסים הזה. ההכנה היחידה היא פשוטה למדי, לאחר שקרצפתם וקצצתם פשוט מצפים את החתיכות בשמן צמחי ומתבלים היטב במלח ופלפל. תוספת נחמדה אחת בשלב זה היא להוסיף מעט תערובת תבלינים כמו צ'ילי או פפריקה לציפוי הזה. מניחים את הפרסניפס המוכן על תבנית אפייה גדולה ככל שתצטרכו. לאחר מכן צולים בתנור חם כ-20 עד 25 דקות עד שהם מזהיבים ורכים מבפנים. הפסטונים הצלויים האלה ילוו את רוב ארוחות הערב הצלוי ורוטב עשיר ונעים לעולם לא ילך לפח!