קושימומחה
מוכן ב1 ש, 30 דק.
מנות2
ציון בריאות18
מגזין

חומץ סיידר ירכיים עוף מטוגן & רגליים עם בצל וצימוקים

חומץ סיידר ירכיים עוף מטוגן & רגליים עם בצל וצימוקים
צריך מנה עיקרית חלבית חינם וצמחונית? חומץ סיידר ירכיים עוף מטוגן & רגליים עם בצל וצימוקים יכול להיות מתכון נהדר לנסות. מנה זו מכילה כ 15 גרם חלבון 19 גרם של שומן, וסך הכל 703 קלוריות. והוא יספק כ 2 מנות. המתכון הזה מכסה %23 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו קמח, יין, מלח כשר ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב הקמח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת תפוחים עם רוטב קרמל כקינוח. נסו סיידר תפוחים-רגלי ברווז מטוגנות עם צימוקים ובצל פנינה, ירכיים עוף סיידר חומץ צלוי, ו ירכיים עוף סיידר חומץ צלוי (מתכונים דומים).

הוראות

1
יש לשטוף את רגלי העוף ואת הירכיים מתחת למים קרים ולייבש את הטפיחה.
מרכיבים שתצטרך
רגל עוףרגל עוף
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
2
מערבבים יחד את הקמח, 1 כפית מלח, וקורט של פלפל שחור טחון.
מרכיבים שתצטרך
כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)כתף או ירך חזיר ללא עצם, עם שקע שומן עמוק (כ-2.5 ק"ג)
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
3
מורחים את תערובת הקמח על צלחת רדודה. לדלות את העוף בתערובת הקמח, לנער את כל עודף.לחמם את שמן הזית במחבת ברזל גדולה או יצוקה כבדה או בתנור הולנדי (עם מכסה) מעל חום בינוני גבוה.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
ציוד שתשתמש בו
2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם2 ליימים, גרידה מ-1, מיץ משניהם
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
4
מוסיפים את העוף, וצור עד קרום הזהב מתפתח, 3 עד 4 דקות. הפעל לצרוב עד קרום זהוב נוצר בצד השני, 3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
5
הסר עוף לצלחת.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
6
מוסיפים את הבצל למחבת ומבשלים מעל חום בינוני גבוה, ערבוב מדי פעם, עד שהתרכך מעט, כ 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
7
מוסיפים את המרווה, עלי דפנה, צימוקים ופלפל אדום מרוסק ומבשלים, מערבבים מדי פעם, עד שהבצל מוזהב ומתחילים להיצמד לתחתית המחבת, כ -5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
גב שומן חזירגב שומן חזיר
1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')1 מקל קינמון (1-1/2 אינץ')
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
1/2 ענף רוזמרין1/2 ענף רוזמרין
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
8
מוסיפים את היין לחום בינוני ומבשלים עד שהנוזל מתקתק, כ-8 דקות. מנמיכים את החום עוד יותר לרתיחה.
מרכיבים שתצטרך
(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)(ניתן להחליף ציר עוף או ציר ירקות)
9
מוסיפים חומץ סיידר ומבשלים עוד 2 דקות. מערבבים במלאי ופטרוזיליה. מתבלים קלות במלח ופלפל שחור.להחזיר את העוף למחבת, התרפק אותו לתוך נוזל צליה. מכסים את המחבת ומבשלים על 1 שעה ו 15 דקות על אש נמוכה מאוד.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
2 כפיות מלח חם2 כפיות מלח חם
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
1/4 כוס שומן חזיר1/4 כוס שומן חזיר
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
10
להעביר את העוף למגש (במידת הצורך) להפחית את תערובת הבצל כדי עקביות הרצוי.
מרכיבים שתצטרך
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
11
מגישים חמים.