חציל-זיטי פרמזן
חציל-זיטי פרמזן יכול להיות רק המנה העיקרית שאתה מחפש. מתכון זה מספק 8 מנות. עם 527 קלוריות, 30 גרם חלבון ו 23 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %19 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. אם יש לכם פסטה זיטי, ביצים, גבינת ריקוטה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 8 שעות ו-45 דקות. מתכונים דומים: זיטי, חציל ופונטינה גראטן, זיטי אפוי עם חצילים ופלפלים קלויים, ו זיטי אפוי עם חצילים וגבינה ריקוטה.
הוראות
מניחים את פרוסות החצילים בקערה, ומפזרים מלח.
תן לנקז מעל קערה במקרר לפחות שעה. אני אוהב לעשות את זה בין לילה.
מחממים את התנור ל 350 מעלות F (175 מעלות C). מביאים סיר גדול של מים מומלחים קלות לרתיחה.
מוסיפים פסטה זיטי, ומבשלים כ 6 דקות, או עד כמעט מכרז. זה יבשל את שאר הדרך בתנור.
מערבבים יחד את גבינת ריקוטה וביצים בקערה קטנה. מערבבים במחצית גבינת מוצרלה וגבינת פקורינו רומאנו.
מורחים שכבה דקה של רוטב בתחתית צלחת אפייה 9x13 אינץ'. מסדרים שכבות של חצילים, גבינה, פסטה זיטי, ועוד רוטב כל הדרך לחלק העליון של המחבת. למעלה עם גבינת מוצרלה נותרת.
אופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש, עד מחומם דרך גבינה הוא השחמה קלות.