ירכי עוף פריכות וסלט לחם חם
אם יש לכם ארוגולה, מלח ופלפל כשרים, חומץ יין, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותו. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. עם כפית ציון של 97% המנה הזאת מעולה. מתכונים דומים: סלט לחם שאור חם עם עוף, ירכיים עוף פריכות, ו ירכיים פריכות מטוגנות.
הוראות
עבור העוף, מחממים תנור ל 246°. לטפוח העוף יבש לחלוטין מתבלים בנדיבות עם מלח pepper.In ברזל יצוק גדול או מחבת כבדה, מחממים את השמן על חום גבוה עד חם אבל לא מעשן.
מוסיפים עוף למחבת, העור בצד למטה, ומבשלים 2 דקות. להפחית את החום בינוני גבוה ולהמשיך לבשל את העוף עד השומן הוא שניתנו ואת העור הוא פריך וזהוב חום, כ 12 דקות.הזז את המחבת לתנור ובשל את העוף, עדיין העור בצד למטה, במשך 13 דקות. הפוך את העוף והמשיך לבשל במשך 5 דקות נוספות, עד העוף מבושל דרך.
הסר את העוף מהתנור לקערה נפרדת ולאפשר לנוח לפחות 5 דקות, הזמנת כל מיצי שאריות להוסיף לסלט הלחם. השאר את התנור על 246°. בעוד העוף נח, להתחיל להכין את סלט הלחם. בקערה גדולה, לזרוק את חתיכות הלחם עם חמאה מומסת עד מצופה שווה.
מורחים את הלחם על תבנית אפייה ואופים עד קלוי קלוי, כ 8 דקות. (לחם יכול גם להיות קלוי מראש וחימם מחדש במשך 5 דקות בתנור חם ממש לפני ההגשה.) באותה קערה גדולה המשמשת ללחם, להקציף את חומץ היין האדום, שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם. להחזיר את הלחם החם, קלוי לקערה ולזרוק עם ויניגרט עד בשילוב לחלוטין.הגדר את המחבת המשמשת לצלות את העוף(עם טפטוף מחבת שומן עוף טעים!) over low heat. מערבבים עוד כמה כפות של חומץ יין אדום, אם תרצה, כדי לוודא לגרד כל פיסות זהב מהחלק התחתון של המחבת.
להעביר את טפטוף חם למכולה pourable.
מוסיפים כמה כפות של טפטוף מחבת חם, צנוברים, ארוגולה לקערה עם חתיכות לחם, בעדינות לזרוק לשלב. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים עוד טיפות מחבת אם תרצו, ומתאימים כל טעם לפי הטעם. (אני משתמש בכל טפטוף המחבת כי אני אוהב סלט הלחם שלי לעיס ועשיר, ואני מוסיף קצת יותר חומץ, כמו גם, כי אני אוהב הרבה טאנג.) מסדרים את סלט הלחם על מגש גדול. לקנן את הירכיים עוף, או עזב שלם או מגורר, על גבי ומגישים מיד.