לזניה חצילים
מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. לכי לחנות וקחי חצילים, גבינת פרמזן, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. . , שהוא מוצק. נסו לזניה חצילים, לזניה חצילים, ו לזניה חצילים (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים תנור ל 375 מעלות F (190 מעלות C). שמן שני דפי אפייה עם 1 כפית שמן זית.
להקציף ביצים ומים יחד בצלחת רדודה.
מערבבים גבינת פרמזן, פירורי לחם, מלח ופלפל שחור טחון בצלחת רדודה נפרדת.
טובלים פרוסות חצילים בתערובת ביצים.
הקש פרוסות לתוך הפירורים הקש על עודף. מסדרים פרוסות על סדיני האפייה המוכנים.
אופים פרוסות חצילים בתנור שחומם מראש עד צמרות זהובות חום, 20 עד 25 דקות. חציל הפוך ואופים 20 עד 25 דקות נוספות.
הסר חצילים מהתנור ולהגדיל את הטמפרטורה ל 400 מעלות F (200 מעלות c).
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת מעל חום בינוני גבוה ומערבבים בקר טחון. בשר בקר העונה עם מלח ופלפל שחור טחון.
מבשלים ומערבבים עד שהבשר מתפורר, משחימים באופן שווה, וכבר לא ורוד, כ -10 דקות.
מערבבים רוטב עגבניות לתוך בשר טחון; מביאים לרתיחה ומניחים רוטב בצד.
שמן צלחת אפייה 9x13 עם שמן זית.
מניחים 1/3 של פרוסות חצילים על החלק התחתון של המנה.
יוצקים 1/3 של רוטב עגבניות עם בשר טחון על גבי שכבת חצילים.
מפזרים 1/3 של גבינת מוצרלה על גבי שכבת רוטב.
חזור 2 פעמים נוספות, מסיים עם שכבה של גבינת מוצרלה.
אופים שנחשפו בתנור שחומם מראש עד שהגבינה נמסה והרוטב מבעבע, 10 עד 15 דקות.
הסר מהתנור ולאפשר להתקרר במשך 5 דקות.