מתכונים קשורים
בריאותטבעוניצמחוני

איך לבחור אבוקדו בשל ושלל מתכונים טעימים

האבוקדו הוא פרי יוצא דופן שניתן ליהנות ממנו בכמה דרכים. הוא מזין במיוחד ומכיל שומנים בריאים, ויטמינים, סיבים וחלבונים. עם זאת, צריך לדעת להכין אבוקדו כמו שצריך. הם עדינים למדי ודורשים מעט ידע כדי לקבוע מתי הם מוכנים לאכילה.

יש לצרוך אבוקדו כשהוא מתאים בדיוק. הוא מר כשהוא ירוק ורך מדי כשהוא בשל מדי. כאן נלמד אתכם איך לדעת מתי אבוקדו מוכן לצריכה. איך מכינים אותו לפני האכילה. נציע גם כמה מתכוני אבוקדו טעימים.

איך יודעים מתי אבוקדו מוכן?

הנה המדריך שלנו שלב אחר שלב כדי לדעת מתי הזמן הנכון הוא לחתוך את האבוקדו שלך.

שלב 1: החזיקו את האבוקדו בכף היד והפעילו עליו לחץ עדין. אם הוא מתמסר מעט, הוא מוכן לפרוסות. אם האצבעות שלך שוקעות ישר פנימה, אז היא בשלה מדי. אבוקדו קשה עדיין ירוק.

שלב 2: בדוק את הגבעול. אם מושכים את החתיכה הקטנה עדיין מצמידים והוא לא יורד ביד, האבוקדו לא ממש בשל ויש לעקוב אחריו כמה ימים. אם הגבעול נראה שחום ויבש ויורד בקלות ביד, האבוקדו מוכן. אם אין גוש בכלל, ייתכן שהאבוקדו שלך התחיל להירקב. העור עשוי להיות חום במקום שבו היה הגבעול.

טיפ בונוס: אם רוצים להאט את תהליך ההבשלה של אבוקדו, שמים אותו במקרר. לאחר שחתכת אותו, הוא עשוי להחזיק מספר ימים במקרר אם תניח אותו בכלי אטום.

איך מכינים אבוקדו?

ישנן מספר דרכים ליהנות מאבוקדו, אך יש תהליך הכנה בסיסי שיש לבצע בכל פעם.

שלב 1: הניחו את האבוקדו על קרש חיתוך.

שלב 2: פורסים את האבוקדו בצורה אנכית מהגבעול לבסיס, ועבדו את הסכין מסביב עד לקבלת 2 חצאים.

שלב 3: הסר את הזרע על ידי הרמתו בעדינות החוצה בעזרת כפית.

שלב 4: קלפו את העור בחזרה מהפינות.

שלב 5: רסק, פירה או פרוס בהתאם לאופן שבו אתה מתכנן ליהנות מהאבוקדו שלך.

דרכים שונות להכנת אבוקדו

כאן נציע כיצד להכין אבוקדו להנאתך האולטימטיבית:

גואקמולי

זהו מתכון מקסיקני שהופך מאבוקדו למטבל חריף על ידי הוספת:

  • בצלים
  • מיץ לימון
  • פתיתי צ'ילי
  • מלח
  • פלפל
  • עגבניות חתוכות לקוביות

מערבבים את כל המרכיבים עם האבוקדו בקערה ומועכים אותם יחד, אפשר להוסיף כמה מהמרכיבים שתרצו לפי טעמכם.

סלטים

אפשר להוסיף אבוקדו לכל סלט. כל שעליך לעשות הוא לחתוך את האבוקדו שלך לחתיכות ולהוסיף אותם לירקות, הפירות או הבשר האחרים. זה מוסיף מרקם חמאתי וחלק לתערובת.

סלסה אבוקדו

עבור המתכון הזה, תצטרך

  • תירס
  • זיתים פרוסים
  • שמן זית
  • אורגנו
  • מלח
  • פלפל
  • מיץ לימון
  • שיני שום טחונות
  • אבוקדו פרוס
  • פלפלים מתוקים

מערבבים את כל המרכיבים מלבד האבוקדו ונותנים להם לשבת ולהשרות למשך הלילה. למחרת פורסים את האבוקדו שלך ומוסיפים אותו לסלסה. התערובת הטעימה הזו מוגשת עם צ'יפס טורטיה.

רוטב אבוקדו

רוטב אבוקדו קל להכנה, אתה פשוט מערבב את המרכיבים הבאים במעבד המזון שלך:

  • 1 אבוקדו גדול
  • חצי שן שום
  • 1/3 כוס יוגורט
  • כוסברה קצוצה
  • מלח לטעימה)
  • פלפל (לפי הטעם)

ניתן להגיש את רוטב האבוקדו במגוון דרכים. אתה תאהב את זה על בוריטוס, קוואדילה, טאקו ונאצ'וס. אתה יכול אפילו להיות יצירתי ולטפטף אותו על כריך בנדיקט. זה באמת תלוי בך.

שייק אבוקדו

אבוקדו הוא תוספת מצוינת לכל שייק. זה מוסיף תזונה בריאה והופך את מרקם השייק שלך לסמיך וקרמי. אתה פשוט מוסיף כמה או מעט ככל שתרצה כדי ליצור את העקביות האידיאלית שלך.