מתכונים קשורים
בריאותטבעוניצמחוני

מה מכינים מאפרסק

אפרסקים נמצאים בדרך כלל בעונה רק פעם בשנה אבל הודות לאפרסקים מיובאים מכל העולם, תוכלו ליהנות מאפרסק עסיסי בכל עת. אם אתה רוצה לדעת מה מכינים מאפרסק, יש הרבה שיטות קלות לחיתוך אותו או להשתמש בהם לבישול. הנה כמה טיפים שיעזרו לך להתחיל.

הכנת אפרסק כחטיף

הדבר הראשון שאתה רוצה לעשות הוא לבחור את הסוג הנכון של אפרסק בשל. כאשר אתה קונה אפרסקים בסופר, אתה צריך לבדוק בנפרד. אל תקנו אפרסקים חתומים בחפיסה, שכן הדבר ימנע מכם את היכולת להשתמש בחוש הריח ובידיים שלכם כדי לבדוק את טריותו של כל אפרסק. אם אתה מוצא אפרסק שיש לו חבורות, שקעים, חריצים, או מרגיש עיסתי, אל תבזבז את כספך.

אפרסק טרי מרגיש נחמד ומוצק, וכבד יותר ממה שציפיתם. זה אומר לך מיד את תכולת המים, שהיא בעצם המיץ שבתוך האפרסק. כדאי גם להריח את החלק העליון שבו הגזע מגיח. אזור הגבעול צריך להיות בעל ריח אפרסק חזק וזו אינדיקציה טובה לכך שהאפרסק בשל.

כְּבָסִים

בעוד שהפרי המוצג עשוי להיראות נקי, אל תעשה את הטעות הגורלית הזו של לאכול אותו מבלי לשטוף אותו קודם. חיידקים   רבים עשויים לשבת ממש על פני השטח. מכיוון שהאפרסקים מעט מטושטשים, המזהמים האלה יכולים לגרום לך לחלות  . שפשוף האפרסק שלך באמצעות הידיים מתחת למים זורמים עובד מצוין, אבל שיטה טובה יותר היא לתת לאפרסקים אמבט מיץ לימון.

מלאו קערת ערבוב מלאה במים קרירים לאחר שתשטפו את האפרסקים. על כל 4 כוסות מים הוסף כוס אחת של מיץ לימון או חומץ לבן ואפשר לאפרסקים שלך לשבת באמבטיה זו במשך 7 עד 10 דקות. אחרי זה, אתה יכול לשטוף את האפרסקים שלך בפעם האחרונה כדי לשטוף כל לימון או חומץ. עכשיו קח מגבת נייר וייבש את האפרסק שלך כך שכל המים על פני השטח יוסרו.

פִּלוּחַ

תצטרך קרש חיתוך מעץ וסכין שימוש או סכין פירות. כדאי להחזיק את האפרסק ביד אחת ולעשות פרוסה (ביד השנייה בעזרת הסכין) מתחילים בחלק העליון של האפרסק ויורדים לתחתית. הופכים את האפרסק לצד הנגדי וחוזרים על חיתוך זה כך שתקבל חצי אחיד שניתן לסובב במעט מאמץ. לפעמים הזרע בפנים יידבק לבשר אז השתמש בחלק העליון המעוגל כמנוף כדי להפריד ביניהם.

השתמשו בציפורן או בקצה של כף כדי לחלץ את חרצן האפרסק ולזרוק אותו. עכשיו אתה יכול להתחיל לחתוך את האפרסק שלך לפרוסות אישיות. פורסים את הקטעים שלך איך שאתה אוהב אבל השתמש בסכין כדי לקצץ כל שאריות בשר מחוספס במרכז. זה מנקה את הפרוסות שלך וגם מסיר את כל חלקיקי הזרעים הלא רצויים שאתה לא רוצה לאכול.

הכנת אפרסק לאפייה ושייקים

יש מקרים שבהם רוצים להוסיף פרוסות אפרסק למאפים ולשייקים טריים. הבעיה היא שעור אפרסק לא תמיד מושך כשהוא מרוסק בבלנדר או אופה בתנור. אז אתה צריך להכין את האפרסק שלך על ידי הסרת העור במהירות באמצעות טכניקה שנקראת הלבנה.

הלבנה במים

רוב האנשים שוכחים שיש להלבין ירקות מסוימים לפני שהם מוקפאים, אבל במקרה זה, הלבנה משרתת מטרה אחרת. מתחילים עם רתיחה של חצי סיר מים. כעת, כל מה שאתה צריך לעשות הוא להפיל את האפרסק שלך (בזהירות), למים למשך 35 עד 45 שניות. מוציאים את האפרסק בעזרת כף מחוררת ומניחים אותו בקערה מלאה בקוביות קרח. קוביות הקרח עוצרות את בישול האפרסק.

לאחר מכן, העור ממש מחליק מהאפרסק או שניתן לקלף בזהירות. רק העור החיצוני יורד כך שאין צורך לשטוף את האפרסק שלך. לאחר שתסיימו, שטפו את האפרסק שלכם ללא הקליפה וחתכו אותו לפרוסות כרגיל, בעזרת סכין עזר או פירות. התחל בחיתוך אותו באמצע וחתוך מסביב לבור הפנימי. חוטפים בזהירות את שני החצאים ומוציאים את הבור מאחד החצאים.

כעת כל מה שנותר הוא לחתוך עוד כל אחד מחצאי החתיכות הללו להכנסת לבלנדר או להכניס למאפים מלאי פירות. אתה יכול לפרוס אותו לרצועות או לקבל פרוסות זוויתיות אם אתה מתכנן להכניס אותם למאפים מבושלים מכיוון שכל דבר בבלנדר הופך לעיסה.