איך לבשל עם צנוניות

רובנו רואים בצנוניות תוספת מלוחה לסלטים ומשמשת כקישוט. עם זאת, הידעתם שניתן לבשל ולצלות צנוניות ולהפוך לחלק מתוספות טעימות רבות? עם זאת, לפני שאתה עושה כמה טעויות גדולות, הנה מה שאתה צריך לדעת לפני שאתה זורק צנוניות למחבת או למחבת.

איך לבשל עם צנוניות

אם אי פעם טעמתם צנון גולמי, אז תדעו כמה תבלינים בעיטה ותבלינים יכולים להיות לפצצות הטעם הקטנות והפריכות האלה. זו הסיבה שהם עושים בחירה מצוינת לסלטים וזכו למקום נכבד בכל לוח שרקוטרי. עכשיו, אולי שמעתם על צנוניות דייקון שהן מועדפות למתכונים אסייתיים, אבל בעצם, ניתן להשתמש בכל סוג של צנונית לבישול.

עד עכשיו אתם אולי תוהים מה בישול עושה לצנון. מלבד הפיכתם לקצת פחות פריכים, הם נספגים במהירות כאשר משתמשים בהם בבישול. גם הטעם הכללי הופך לרך ומוגדר יותר גם אם לא מוסיפים תבלינים או תבלינים. הנה כמה מהשיטות שעובדות הכי טוב.

בישול

צורות רבות של בישול אסייתי, במיוחד מתכונים סיניים ויפניים, כוללות צנוניות דייקון צלויות. בישול הוא בדרך כלל בישול של משהו בתוך נוזל טעים בתוך סיר בישול. בדרך כלל, תמצאו מתכונים מודרניים הכוללים סירי חרס ותנורים הולנדים לקליעת ארוחות שלמות. הוספת צנוניות היא קצת כמו הוספת תפוחי אדמה והיא תספוג את כל הנוזל הזה.

אפשר להוסיף צנוניות בלי לחתוך אותן או לחתוך אותן לשניים כדי שיספגו נוזלים מהר יותר. מכיוון שהם קטנים יותר מתפוחי אדמה, צנוניות הן תוספות מצוינות לתבשילי בקר וחזיר, ומוסיפות מרקם נפלא בשילוב עם הבשרים בבישול איטי אלה.

גריל

אולי ראית סרטונים טרנדיים ברשתות החברתיות שבהם השיגעון החדש ביותר הוא צליית חסה על גריל. דבר אחד שאתה לא רואה הוא עדיין צליית צנוניות. התרגול הופך פופולרי יותר. הוסף להמבורגר שלך פרוסות גריל עבות במקום בצל. היתרון הוא שצלייה עוזרת לרכך אותם כך שהם לא יהיו פריכים מדי.

יתרון נוסף הוא שאתה יכול לקבל את הטעם המעושן הזה בתוך צנוניות ואפילו לטבול את הפרוסות האלה במרינדות כדי להוסיף טעמים מורכבים. יתר על כן, אתה לא צריך לדאוג לאבד את הטבעת האדומה בקצה החיצוני, מה שעוזר להפוך אותם לתחליף המושלם לבצל אדום.

קָלוּי

אם אתה גדול על הכנת צלי בסיר או כל צלי שכולל ירקות טיפוסיים כמו תפוחי אדמה וגזר, אז אתה צריך לנסות להוסיף צנוניות בפעם הבאה. לא רק שצנוניות מתבשלות בפחות זמן מאשר משהו נפוץ יותר כמו דלעת, אלא גם לא תאמינו שהן מתבשלות תוך 10 דקות בלבד. זה הופך אותם לאידיאליים להוספה אחרונה למנות הצליות שלך, כך שתוכל להתאים את כמות המרקם שהם מציעים כשהם מוכנים.

מה שיותר מעניין הוא שהם כן מתחילים להתקרמל כשמזלפים עליהם מיצים ורטבים מהצלי שלך. זה הופך את הצנון שלך לטעים עוד יותר!

גבעולים ירוקים

אולי אף פעם לא חשבתם שהגבעולים הירוקים שמגיעים עם צרור צנון הם גם אכילים. כאשר הצנוניות נקצצות בהתחלה, תוכלו להוסיף את העלים לארוחות שלכם כקישוט ואפילו להוסיף את הגבעולים לסלטים. עכשיו קחו את זה לשלב הבא והוסיפו אותם למנות מוקפצות לתוספת טעימה שהולכת נהדר עם הבצל הירוק והעירית שלכם. העליונות האלה מתאימים להכנת רטבים וניתן לקצוץ דק לסלסות.

אתה יכול להשתמש בהם לתוספת טעם במרקים, תבשילים ומנות ירקות מכל הסוגים. פשוט חכו עד שתחתכו את צמרות הצנון ותפזרו אותן על פסטה איטלקית כקישוט.

צנוניות כבושים

אם אתה אוהב סוג אחר של קראנץ', אתה חייב לנסות לכבוש את הצנוניות שלך. חתכו אותם, חתכו אותם לקוביות או אפילו השתמשו בכלי הספירלה המתולתל הזה עליהם, יהיו לכם הרבה רעיונות איך להכין צנוניות כבושים ברגע שתגלו עד כמה הם טעימים בצורה מרעננת.

אם אתם אוהבים קמחי, הוספת צנון היא חובה מוחלטת לכרוב ולמלפפון מותססים. בדרך כלל, הם מוסיפים צנון Daikon, אבל אתה יכול להתנסות עם כל סוג שאתה נהנה בדרך כלל.