לחם אפרסמון
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון טבעוני זה יש 174 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 5g של שומן למנה. מתאים ל-12 מנות. גשו לסופר וקנו מיץ לימון, אבקת אפייה, סודה לשתיה, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו לחם אפרסמון, לחם אפרסמון, ו לחם אפרסמון (מתכונים דומים).
הוראות
שמן או לרסס מחבת כיכר או מחבת שמרים. בקערה קטנה, מערבבים את האפרסמון, מיץ לימון, שמן או רוטב תפוחים, ונקטר אגבה. בקערה גדולה, לשלב את שאר החומרים, למעט צימוקים ואגוזים.
יוצקים את רטוב לתוך יבש ומערבבים רק עד כל הקמח הוא רטוב (לא לערבב יתר). מקפלים את הצימוקים והאגוזים, אם תרצה.
יוצקים לתוך המחבת מוכן ואופים עד קיסם מוכנס במרכז יוצא נקי, על 40-50 דקות. (מחבת bundt שלי לקחה קרוב יותר ל -40 דקות.) לאפשר מגניב במשך 10 דקות ולאחר מכן להסיר מהמחבת. מגניב לחלוטין לפני ההגשה. הערה: לחמנייה דלת שומן כמו זה באמת ליהנות מלהיות מותר להתקרר לחלוטין, ולכן הם לעתים קרובות טעם טוב יותר למחרת. הקרום, שהוא לעיס יותר מלחמים עם שמן, יאסוף לחות ורכות לאורך זמן.