מחית תפוחי אדמה מוקרמת
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל מחית תפוחי אדמה Gratin. מתאים ל-9 מנות. מנה זו מכילה כ 5 גר' של חלבון, 11 גרם של שומן, וסך הכל 187 קלוריות. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור חג ההודיה. גשו לסופר וקנו חמאה, תפוחי אדמה חלודים, גבינת פרמזן ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו 10 דקות. מתכונים דומים: מחית תפוחי אדמה מוקרמת, מחית תפוחי אדמה קצוץ, ו צ'דר ופירה גראטן.
הוראות
מחממים תנור ל 191°. קלות חמאה 2 ליטר תבשיל.
יוצקים מרק לתוך סיר 2 ליטר.
מוסיפים תפוחי אדמה; מוסיפים 1 כפית מלח.
חום לרתיחה. להפחית את החום; לכסות ומבשלים כ 10 דקות, ערבוב מדי פעם, עד תפוחי אדמה הם במכרז.
מניחים מסננת מעל קערה בינונית; לנקז תפוחי אדמה, הזמנת מרק.
לשטוף סיר יבש. בסיר, לבשל 2 כפות של החמאה ואת השום על אש נמוכה 2 דקות, ערבוב מדי פעם. להחזיר תפוחי אדמה לסיר עם חמאה ושום; מחית עם מחית תפוחי אדמה.
להוסיף 1 כוס מרק שמורות תפוחי אדמה; לערבב עד חלקה. מערבבים הנותרים 2 כפות חמאה ו 1/4 כוס הגבינה. להתאים תיבול לפי הטעם עם מלח ופלפל. תערובת תפוחי אדמה כפית לתוך תבשיל. למעלה עם הנותרים 1/4 כוס גבינה ופירורי הלחם.
אופים כ 20 דקות או עד חום זהוב.