נקניקיות עם עדשים שום
צריכים מנה עיקרית ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב וללא תזונה קטוגנית ? נקניקייה עם עדשים שום יכולה להיות מתכון מעולה לנסות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -41 גרם חלבון , 64 גרם שומן , ובסך הכל 889 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-4 מנות. תמורת 1.99 דולר למנה , מתכון זה מכסה 34% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד מצא את המתכון הזה טעים ומשביע. מתכון זה מ-Foodnetwork דורש עלי דפנה, פטרוזיליה שטוחה, שום ושמן זית. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כשעה ו-9 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון כף של 76% , וזה ציון מוצק. בורגול פילאף עם עדשים ירוקות, מוגש עם בצל מקורמל - מרסימקלי בורגול פילאווי , מרק עדשים קרמי וערמונים טעים , ועדשים ג'ינג'ר עם גזר ועשבי תיבול טריים דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
כסו את העדשים במים בעובי של 5 ס"מ, הוסיפו את הדפנה והבצל והביאו לרתיחה. בשלו את העדשים 20 עד 22 דקות עד שהן רכות אך נותרות בהן מעט ביס.
בקערת פסטה שטוחה שלבו את השום וכ-1/3 כוס שמן זית כתית מעולה והניחו לעמוד 15 דקות.
מניחים את הנקניקיות במחבת קטנה ומוסיפים מים בגודל 6 מ"מ, 2 כפיות שמן זית כתית מעולה וטפטוף קל. מביאים את המים לרתיחה ואז מנמיכים את האש לבינונית-גבוהה.
תנו למים להתבשל על אש קטנה במשך 8 דקות בערך, לאחר מכן צרבו את המעטפות 3 עד 4 דקות נוספות.
מוציאים את הדפנה והבצל מהעדשים. מערבבים את העדשים החמות עם שמן שום, פטרוזיליה, מלח ופלפל.