סוכר מצליפה ואפונה שלג עם חזרת מגוררת טריה
לכי לחנות ותקני ציר עוף, מים, צנוניות ועוד מספר מצרכים לעשות היום. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב ללא גלוטן וצמחוני דיאט. מתכונים דומים: קוסקוס ישראלי עם אספרגוס, אפונה וסוכר, סוכר בחמאה מצליפה ומתכון אפונה ירוק, ו אפונה ירוקה טרייה ואפונת הצמד סוכר ברוטב שומשום.
הוראות
להביא סיר בינוני של מים מומלחים לרתיחה.
מוסיפים את אפונה השלג ומבשלים עד ירוק בהיר פריך במכרז, על 1 דקה.
מסננים ושוטפים מתחת למים קרים. להתייבש ולחתוך לחתיכות 1 אינץ'.
במחבת גדולה, להרתיח את המניה על חום גבוה בינוני עד מופחת 1/4 כוס, על 5 דקות.
מוסיפים את הסוכר מצליפה ומבשלים עד ירוק בהיר, על 2 דקות.
מוסיפים את אפונה שלג, רוטב סויה, חמאה ומים ומבשלים על חום מתון, ערבוב, עד הירקות מזוגגים, על 2 דקות. מתבלים עם פלפל. את החום, להוסיף את הצנון.
מעבירים את הירקות לקערות יחד עם כל נוזל במחבת.
מפזרים את חזרת ומלח ים ומגישים מיד.