קושימומחה
מוכן ב8 שעות, 25 דק.
מנות8
ציון בריאות56
מגזין

סלט יווני שכבתי

סלט יווני שכבתי
אם יש לכם זיתים של קלמטן, חלב, רוטב לסלט, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותם. זמן הכנת המתכון כ 8 שעות ו-25 דקות. זה הובא לכם על ידי בטי קרוקר. עם כפית ציון של 84% המנה הזו יוצאת מן הכלל. נסו סלט יווני שכבתי, סלט יווני מטבל שכבות, ו סלט יווני שכבתי (מתכונים דומים).

הוראות

1
מבשלים תרד לפי ההוראות על תיבה. לשטוף עם מים קרים עד מקורר.
מרכיבים שתצטרך
ביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצהביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצה
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
2
מסננים, לסחוט כמה שיותר נוזל ככל האפשר.
3
במעבד מזון, מניחים תרד ומרכיבי ההלבשה הנותרים. (אין להשתמש בבלנדר.) לכסות; תהליך 1 עד 2 דקות, לעצור מדי פעם כדי לגרד צדדים, עד חלקה.
מרכיבים שתצטרך
ביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצהביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצה
ציוד שתשתמש בו
עגבניות ירושה, קצוצות, לא חובהעגבניות ירושה, קצוצות, לא חובה
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
4
בקערת זכוכית גדולה מאוד (5 ליטר), מניחים כמחצית מהירוקים הסלט.
מרכיבים שתצטרך
ירוקירוק
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)1/4 כוס עוגיות ג'ינג'ר (בערך 5 עוגיות)
5
שכבה עם עוף, עגבניות ומלפפון. להזמין 1/4 בצל כוס לציפוי; שכבת בצל שנותר על המלפפון. למעלה עם שאר הירוקים.
מרכיבים שתצטרך
ענפי שמיר שנקטפוענפי שמיר שנקטפו
קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'קישואים, פרוסים לחתיכות בגודל 1/4 אינץ'
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
ירוקירוק
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
6
מורחים רוטב באופן שווה על סלט.
מרכיבים שתצטרך
20 עד 25 עלי תרד שלמים20 עד 25 עלי תרד שלמים
7
מפזרים גבינה, זיתים ובצל שמור.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 4 כפות תערובת מרק בצל2 עד 4 כפות תערובת מרק בצל
בלילת לחם תירסבלילת לחם תירס
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
8
מגישים מיד, או לכסות ולקרר כמה שעות או לילה. רגע לפני ההגשה, לזרוק סלט למעייל עם רוטב.