סלט יווני שכבתי
אם יש לכם זיתים של קלמטן, חלב, רוטב לסלט, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, תוכלו להכין אותם. זמן הכנת המתכון כ 8 שעות ו-25 דקות. זה הובא לכם על ידי בטי קרוקר. עם כפית ציון של 84% המנה הזו יוצאת מן הכלל. נסו סלט יווני שכבתי, סלט יווני מטבל שכבות, ו סלט יווני שכבתי (מתכונים דומים).
הוראות
מבשלים תרד לפי ההוראות על תיבה. לשטוף עם מים קרים עד מקורר.
מסננים, לסחוט כמה שיותר נוזל ככל האפשר.
במעבד מזון, מניחים תרד ומרכיבי ההלבשה הנותרים. (אין להשתמש בבלנדר.) לכסות; תהליך 1 עד 2 דקות, לעצור מדי פעם כדי לגרד צדדים, עד חלקה.
בקערת זכוכית גדולה מאוד (5 ליטר), מניחים כמחצית מהירוקים הסלט.
שכבה עם עוף, עגבניות ומלפפון. להזמין 1/4 בצל כוס לציפוי; שכבת בצל שנותר על המלפפון. למעלה עם שאר הירוקים.
מורחים רוטב באופן שווה על סלט.
מפזרים גבינה, זיתים ובצל שמור.
מגישים מיד, או לכסות ולקרר כמה שעות או לילה. רגע לפני ההגשה, לזרוק סלט למעייל עם רוטב.