קושיקשה
מוכן ב50 דק.
מנות4
ציון בריאות37
מגזין

צלעות חזיר עם עגבניות ושעועית

צלעות חזיר עם עגבניות ושעועית
צלעות חזיר עם עגבניות ושעועית נמשכת כ-50 דקות מההתחלה ועד הסוף. צופה בדמות שלך? מתכון ללא גלוטן וראשוני זה מכיל 386 קלוריות, 32 גרם חלבון ו-24 גרם שומן למנה. מתאים ל-4 מנות. תמורת $2.4 למנה, מתכון זה מכסה 31% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. לא הרבה אנשים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. 4 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו מכינים אותו שוב. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. אם יש לך עגבניות, מרווה, צלעות חזיר ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתה יכול להכין את זה. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 81%, וזה מעולה. מתכונים דומים: שעועית ועגבניות, בשר חזיר קל מוקפץ עם שעועית מחרוזת, ושעועית צרפתית/שעועית ירוקה, סלט עגבניות ובזיליקום.

הוראות

1
מחממים תנור ל-350 מעלות F (175 מעלות צלזיוס). משמנים קלות תבנית אפייה.
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
2
ממלאים סיר במים מומלחים קלות, ומביאים לרתיחה מתגלגלת על אש גבוהה. לאחר שהמים רותחים מוסיפים את השעועית הירוקה ומחזירים לרתיחה. מבשלים ללא מכסה עד שהשעועית הירוקה רכה פריכה, 3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
בצלצל שאלוט, פרוס דק לחצאי ירחבצלצל שאלוט, פרוס דק לחצאי ירח
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות5 ירכי עוף ללא עור וללא עצמות, חתוכות לחתיכות קטנות
3
מסננים את השעועית, שומרים 2/3 כוס מנוזלי הבישול.
מרכיבים שתצטרך
תוספות, אופציונליתוספות, אופציונלי
4
מורחים את השעועית לתוך תבנית האפייה המשומנת.
מרכיבים שתצטרך
מגוון קרקרים או צ'יפס פיתהמגוון קרקרים או צ'יפס פיתה
תוספות, אופציונליתוספות, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה2 כוסות גבינת צ'דר חריפה מגוררת טרייה
5
מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
מרכיבים שתצטרך
סטייקים של ניו יורקסטייקים של ניו יורק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
6
מוסיפים את צלעות החזיר ומטגנים עד להזהבה מכל צד, כ-3 דקות לכל צד. מתבלים את צלעות החזיר השחומות במלח, פלפל, מרווה ושום, ואז מסדרים מעל את השעועית הירוקה.
מרכיבים שתצטרך
בצלצל שאלוט, פרוס דק לחצאי ירחבצלצל שאלוט, פרוס דק לחצאי ירח
5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות
שום גויה®שום גויה®
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
כרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מכרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
7
יוצקים את נוזל בישול השעועית השמורה למחבת ומערבבים את החתיכות השחומות עד להמסה.
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
8
יוצקים על צלעות החזיר.
מרכיבים שתצטרך
5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות
9
מניחים את פרוסות העגבניות מעל צלעות החזיר, ומכסים כל אחת בפרוסת גבינת צ'דר.
מרכיבים שתצטרך
גבעולי שמיר או טרגון טריים, אופציונליגבעולי שמיר או טרגון טריים, אופציונלי
1-3/4 כוסות כרוב כבוש, שטוף וסחוט היטב1-3/4 כוסות כרוב כבוש, שטוף וסחוט היטב
5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות
10
אופים בתנור שחומם מראש עד שהגבינה נמסה ומזהיבה, 20 עד 25 דקות. מדחום לקריאה מיידית המוכנס למרכז צלעות החזיר צריך להיות 145 מעלות פרנהייט (63 מעלות צלזיוס).
מרכיבים שתצטרך
5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות5 שיני שום, קלופות, חצויות וחתוכות לפרוסות דקות
חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה

יין מומלץ: פינו נואר, שרדונה, ריזלינג

פינו נואר, שרדונה וריזלינג הם הבחירות המובילות שלי לצלעות חזיר. שרדונה מתאים לצלעות פשוטות או צלעות ברוטב חמאה או שמנת, ריזלינג יבש משלים תוספות מתוקות כמו חרדל דבש או תפוחים, ופינו נואר הוא הימור בטוח למנות חזיר באופן כללי. יין אחד שאתה יכול לנסות הוא Totus Tuus Cava. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה כ-18 דולר.
טוטוס טווס קאווה
טוטוס טווס קאווה
Totus Tuus Cava מציג ניחוחות עזים של אפרסק, לימון וגרידת תפוז, עם מגע של ליקריץ. היין מרוכז, מישוש ודחוס בפה, בעל אופי ספוגי ואבני לטעמי ההדר, הבור והאניס שלו. מראה עושר וחיות בפה והגימור הבהיר ארוך.