צ'ה Ca Thang ארוך: דג שמיר ויאטנמי עם כורכום
זה עובד היטב כמנה עיקרית די יקרה. אם יש לכם צ'ילי, galangal, סוכר דקלוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. כדי להשתמש ב המלח הכשר אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פירורים דלי שומן עוגה (כשר חלבי) כקינוח. מתכונים דומים: דג כורכום ויאטנמי עם אטריות אורז, שמיר וnuoc Cham, אמנון ויאטנמי עם כורכום ושמיר, ו אמנון ויאטנמי עם כורכום ושמיר.
הוראות
Prepping the galangal: Clean the chunk of galangal and remove any dirt. לקלף את שורש galangal עם קצה כף, לחתוך אותו לחתוך לרצועות julienne. תניח בצד.Prepping הדג: לשטוף את הדגים לייבש לטפוח באמצעות מגבות נייר.
חותכים את הפילה למקלות מלבניים עבים 1 אינץ'.
מקום בצלחת רדודה. מתבלים את הדגים עם אבקת בצל, 2 שיני שום, אבקת כורכום, שאלוט, galangal, סוכר דקל ואבקת צ ' ילי אדומה. לזרוק היטב.
טפטוף עם 1 כף שמן. להשרות את הדגים במשך לא יותר מ -30 דקות.לטף את הדג יבש עוד פעם אחת ולהסיר כל לחות. מתבלים במלח כשר.
מעבירים כמה מקלות דגים בכל פעם לצלחת. באמצעות מסננת רשת דקה, מפזרים קצת קמח (אם נעשה שימוש) על מקלות הדגים ולנער את הקמח העודף.בישול דגים שמיר: במחבת, לחמם את השמן ומטגנים את השום הנותר עד הזהב.
הסר את השום ולהניח בצד. לאחר השמן יש טעם שום נחמד, בעדינות לנער את הקמח העודף את כל מקל דגים עוד פעם אחת.
מניחים את הדג בשמן, מוודא שמקלות הדגים לא נוגעים אחד בשני. נענוע המחבת כדי לוודא שהדגים לא נדבקים לתחתית המחבת ושזה מצופה לגמרי בשמן. לבשל במשך כ 2-3 דקות (תלוי בעובי של הסטייק) עד מוזהב קלות, להעיף כל חתיכה (אני משתמש במקלות אכילה שבו אני מוצא יותר קל לתמרן; אתה יכול להשתמש טרנר דגים מחוררת) ומטגנים את הצד השני במשך 2-3 דקות נוספות עד פריך קל השחמה. נענוע המחבת שוב.
מניחים את מקלות הדגים על מגבת נייר. חזור עד שכל המקלות הם used.In אותו מחבת, מוסיפים את הבצל הירוק ואת הפרוסות בצל. מוקפץ עד לזהב.
מוסיפים חצי מכמות השמיר הטרי, מערבבים ומבשלים דקה אחת עד הריחני. להחזיר את מקלות הדגים ושום מטוגן למחבת. מתבלים עם טפטוף של רוטב דגים. ולכסות עם השמיר שנותר. כבה את החום ומפזרים בוטנים. נענוע המחבת לתת לכל הטעמים להתמזג. התאם seasoning.To בדוק את" doneness", לחתוך מקל דגים במחצית; הצבע של החלק הפנימי צריך להיות לבן ואטום. אם זה עדיין ברור שקוף, תחזיר את זה למחבת.זמן הרכבה: בקערה, לשלב את החסה, עשבי תיבול וייטנאמיים מלפפון. לזרוק היטב.כאשר אתה מוכן לשרת, למקם את הירוקים בכל קערה בודדת.
מוסיף את אטריות ורמיצ 'לי העליון עם דג שמיר וכמה פרוסות של פלפל צ' ילה (אם נעשה שימוש).
מגישים חמים עם פלחי ליים, פרוס צ 'ילי ירוק ורוטב טבילת ממרח שרימפס האנוי המסורתי (מ" מ ruc, אשר טעם חזק מאוד-אני אפרסם את המתכון בסוף השבוע) או nc מ " מ בצד.באופן מסורתי, מנה זו מוגשת גם עם קרקרים אורז סומסום שחור מנוקד.ליהנות עם כוס גבוהה של משקה ג ' ינג ' ר צונן lemongrass.בתאבון!
יין מומלץ: פינו גריג ' יו., Gruener Veltliner, פינו נואר
דגים בתפריט? נסה זיווג עם פינו גריג ' יו, Gruener Veltliner, ו פינו נואר. דגים מגוונים כמו יין, אז קשה לבחור יינות שהולכים עם כל דג. יין לבן פריך, כגון פינו גריג ' יו או גרינר ולטלינר, יתאים לכל דג לבן בטעם עדין. דגים בשרניים, בטעם חזק כגון סלמון וטונה יכולים אפילו להתמודד עם יין אדום בהיר, כגון פינו נואר. יין אחד אתה יכול לנסות הוא זינד-Humbrecht Calcaire פינו גריס. יש לו 4.7 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 46 דולר.
![סינד-הומברכט כלכייר פינו גריס]()
סינד-הומברכט כלכייר פינו גריס
צבע צהוב/זהב בהיר, זוהר למדי. אפים קלויים מעושנים מעולים, אופייניים לענב זה על אבן גיר באלזס (אין אלון חדש ביינות שלנו, רק מגע מלא של ליס ארוך מאוד). כמה ניחוחות רדוקטיביים אור כי למעשה להתאים את הסגנון של פינו גרי יבש. החיך עשיר וקרמי, עם מרקם קטיפתי אך יבש לחלוטין. זה יין קל לשתות עכשיו כמו שאין משקל מיותר. הגימור יפה ועגול אבל יבש לחלוטין. תערובת הגיר המורכבת מביאה איזון חומצי גדול ומשקל מסוים. זה אמור להתפתח יפה מאוד בשנים הקרובות.