קושיבינוני
מוכן ב30 דק.
מנות4
ציון בריאות24
מגזין

רוטב חצילים ועגבניות עם קוסקוס ישראלי

רוטב חצילים ועגבניות עם קוסקוס ישראלי
רוטב חצילים ועגבניות עם קוסקוס ישראלי עשוי להיות בדיוק הרוטב שאתם מחפשים. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון טבעוני זה יש 317 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 11 גרם של שומן למנה. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. גשו לסופר וקנו שמן זית, שאלוט, כורכום טחון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו חציל קלוי וסלט קוסקוס ישראלי, סלט חצילים עם קוסקוס ובזיליקום ישראלי, ו חציל בגריל ופלפל אדום עם קוסקוס ישראלי (מתכונים דומים).

הוראות

1
לחמם 1 כוסות של מרק במחבת 12 אינץ ' על חום גבוה עד שהוא מגיע לרתיחה. מערבבים את הקוסקוס ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל, ומפחיתים את החום כדי להביא אותו לרתיחה חשופה. מכסים, ערבוב מדי פעם, עד הנוזל העודף נספג, על 8 עד 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
6 עלים חיצוניים מרדיקיו גדול6 עלים חיצוניים מרדיקיו גדול
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
2
להעביר לקערה ולהניח בצד.
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
3
מחק מחבת והוסף שמן זית.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
4
חום מעל חום בינוני-גבוה עד מנצנץ.
5
מוסיף את שאלוט, כורכום, וקורט של מלח. לבשל, ערבוב כל הזמן 3 עד 4 דקות, להוסיף את השום ולבשל עד ריחני, על 1 דקה יותר.
מרכיבים שתצטרך
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
כורכוםכורכום
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
6
מוסיפים את החצילים, ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתחיל להתרכך, 3 עד 4 דקות.
מרכיבים שתצטרך
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
7
מוסיפים את העגבניות, נשאר 1/2 מרק כוס, פפריקה, פתיתי צ ' ילי. לאחר העגבניות מתחילים לרכך, בעדינות לשבור אותם עם כף עץ או מחית תפוחי אדמה. מכסים, מפחיתים את החום לנמוך ומבשלים עד שהחצילים מבושלים דרך והעגבניות נשברו לחלוטין, כ -20 דקות. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'בצל ספרדי, חתוך לקוביות בגודל 1 אינץ'
אורזו או פסטה בצורת אורזאורזו או פסטה בצורת אורז
2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים2 בצלים צהובים, קלופים וקצוצים
נוזל-אונקיות מים טרייםנוזל-אונקיות מים טריים
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
שמנת מתוקה נוספת, אופציונלישמנת מתוקה נוספת, אופציונלי
ציוד שתשתמש בו
מרסק תפוחי אדמהמרסק תפוחי אדמה
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
8
מערבבים בקוסקוס ומאפשרים לו לספוג את הנוזל העודף וחם דרך, 1 עד 2 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
6 עלים חיצוניים מרדיקיו גדול6 עלים חיצוניים מרדיקיו גדול
9
הסר מהחום ומקשט עם עלי בזיליקום.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס עלי בזיליקום ארוזים היטב1 כוס עלי בזיליקום ארוזים היטב
10
לשרת.