תמנון חרוך עם אפרסק, ארוגולן ותמנון בלסמי זקן הוא ללא גלוטן, חלב חינם, וראשוני מנה עיקרית. מנה זו מכילה כ 38 גרם חלבון 18 גרם של שומן, וסך הכל 388 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %33 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. אם יש לך חומץ בלסמי בגילאי, שמן זית, גבעולי פטרוזיליה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. עם כפית ציון של 74% המנה הזאת די טובה. נסו תמנון חרוך עם אפרסק, ארוגולן ובלסמי זקן, מתכון סלט תמנון חרוך, ו סלט תמנון חרוך עם רוטב מנדרינה (מתכונים דומים).
הוראות
1
מערבבים את הבצל, סלרי, גזר, פרושוטו, פטרוזיליה, שום ופלפל קאיין בסיר עם כ 8 כוסות מים. מתבלים את המים במלח ומרתיחים במשך 5 דקות כדי לאפשר את הטעמים להחדיר.
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
רצועת קליפת לימון אחת
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
ציוד שתשתמש בו
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
2
הוסף את התמנון ולהפחית את החום בינוני נמוך. מבשלים בעדינות במשך כ 1 שעה או עד התמנון הוא רך כאשר נקב בעדינות עם סכין. לקרר את התמנון בנוזל הקלייה בטמפרטורת החדר עד מגניב מספיק כדי להתמודד.
מרכיבים שתצטרך
תמנון
ציוד שתשתמש בו
מסטיק פירות עם פסים כתומים
3
הסר את התמנון מן הנוזל צלימת לנקז היטב.
מרכיבים שתצטרך
תמנון
4
מחממים מחבת ברזל יצוק או מחבת שטוחה על חום גבוה עד שהוא חם מאוד. מתבלים את התמנון בשמן זית, מלח ופלפל. גריל התמנון עד שהוא קרמל מצופה מכל הצדדים, על 3 עד 5 דקות.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
תמנון
ציוד שתשתמש בו
1 1/2 כוסות בצל קצוץ (2 בצלים)
1/2 כוס גבינת צ'דר מגוררת לטאקו
5
להעביר את התמנון החרוך ללוח חיתוך ולחתוך כל זרוע על הטיה לתוך 4 פרוסות.
מרכיבים שתצטרך
תמנון
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוך
6
מניחים את פרוסות התמנון במרכז של 4 צלחות ומקשטים עם ארוגולה ו 3 עד 4 פרוסות של אפרסק.
מרכיבים שתצטרך
חזה עוף רוטיסרי
תמנון
1-1/4 כוסות תותים לא ממותקים קפואים, מופשרים
7
טפטוף 1 כף חומץ בלסמי זקן מעל ומסביב לתמנון, ולסיים כל מנה עם לסחוט מיץ לימון.
מרכיבים שתצטרך
חומץ בלסמי מיושן
עבור מוסיף שומן
תמנון
8
מגישים באופן מיידי.
9
Reprinted with permission from Avec Ripert: A Culinary Journey with Eric Ripert by Eric Ripert with Angie Mosier and Soa Davies, (C) 2010 John Wiley & Sons, Inc.