אוכל מקסיקני מסורתי

ארצות הברית הפכה את המטבח המקסיקני למוסד לאומי, אבל האם אנחנו מכינים אותו נכון? היבטים רבים של מה שהאמריקאי הממוצע חושב שהוא אוכל מקסיקני מסורתי הם, למעשה, מוצרים של יצירתיות קולינרית אמריקאית.

הבה נחשוב על אחת המנות המפורסמות ביותר שיצאו ממקסיקו, הבוריטו. ראשית, בוריטוס הם לא באמת אוכל מקסיקני אמיתי. לאחר מכן, אנו עוברים לטאקו ולמעשה, שום דבר במסעדה מקסיקנית מסורתית אינו דומה לטאקו. לאחר מכן מגיעה גבינת הצ'דר. אין דבר כזה גבינת צ'דר במקסיקו; זה לא קיים שם. מה לגבי גבינה הנמכרת במכולת תחת התווית מיקס מקסיקני? זו רק גבינה מחקה, לא יותר.

אז מה זה בעצם אוכל מקסיקני מסורתי אותנטי ואיך בדיוק הצליחה ארצות הברית לדפוק אותו? כדי שנוכל לרדת לעומקם של המיתוסים סביב המטבח המקסיקני, עלינו לצאת לטיול למקסיקו. כאן נסתכל על שמונה מאכלים מקסיקנים פופולריים שכדאי לשים לב אליהם.

  1. צ'ורו

מי יציע שצ'ורו הם רק לקינוח? התענוג המתוק המטוגן הזה, לא נאכל רק לקינוח. במקום זאת, צ'ורו הוא אוכל נפוץ לארוחת בוקר במקסיקו ומקסיקנים רבים אוהבים לאכול אותם דבר ראשון בבוקר.

  1. גורדיטה

המילה "גורדיטה" נובעת מהמסה הכדורית הקטנה של מסה או בצק שכוללת מילוי של בשר, גבינה או ירקות ומקורה בספרדית. באנגלית, המילה "גורדיטה" מתורגמת ל"שמן קטן" ולעתים קרובות הם מיוצרים באמצעות מסה תירס או חיטה. לאחר שנוצרו לצורה קצת דומה לזו של בצק בריטי או מלוח, הם נאפים או מטוגנים. העובדה שניתן למלא את הלביבות העבות הללו כמעט בכל דבר מעניקה להן יתרון מובהק על פני מקבילותיהן הדקות יותר. ניתן לאכול אותם כחטיף בכל שעה ביום בשל יכולת ההסתגלות שלהם.

  1. סופה

אופציה נוחה וטעימה נוספת לחטיף היא המטבח המקסיקני הקלאסי המכונה sope, אותו ניתן להכין במספר דרכים שונות. התירס המטוגן ספוג בליים משמש כבסיס לסופה ולאחר מכן הוא מרובד עם שעועית מחודשת, ירקות אחרים ורוטב שניתן להתאים לפי הטעם. אתם חופשיים להשתמש בכל סוג של מזון שתרצו כדי למלא את זה, מה שפותח את הדלת לאפשרות להוסיף תוספות עשויות בשר כמו עוף או חזיר. עם זאת, שיטת ההכנה המסורתית כוללת לעתים קרובות ערבוב של הירקות עם רוטב צ'ילי אדום או ירוק או סלסה, ולאחר מכן כיסוי של שמנת חמוצה. הסופה הוא מטבח מקסיקני טעים שניתן להכין במגוון דרכים, לכן מומלץ מאוד לנסות אותו לפחות פעם אחת.

  1. פוזולה

כשאנשים חושבים על אוכל מקסיקני מסורתי, ייתכן שהם לא חושבים מיד על מרק או תבשיל כחלק מהמטבח. עם זאת, הפריט הבא ברשימה שלנו הוא בהחלט חריג מענג לכלל. פוזולה הוא מרק מקסיקני מסורתי עשיר בטעם ובהיסטוריה בשל העובדה שהוא שימש בעבר בטקסים דתיים בציוויליזציה של האצטקים הקדומים. כולל הקרבת בני אדם. תודה לאל, בשר אדם אינו משמש עוד בהכנת Pozole. במקום זאת הוא מכיל בסיס של גרעיני תירס מיובשים. לאחר מכן, פלפל צ'ילי, כרוב, סלסה והדרים משמשים להוספת טעם לתבשיל. לפני שתמשיך עם המצגת הקונבנציונלית על ידי הוספת הבשר.

  1. צ'ילקילס

צ'ילאקיל אולי לא מנה שעולה על הדעת עבור אלה שרק התעסקו באוכל מקסיקני מסורתי, אבל אלה שיש להם תשוקה אמיתית לאוכל מבינים שהתענוג הזה הוא חובה מוחלטת בנסיעה למקסיקו. הבסיס של המנה הפשוטה אך המענגת הזו הוא מספר רב של טורטיות תירס שבושלו בעדינות ולאחר מכן חתכו למשולשים. לאחר מכן מסדרים את המשולשים האלה על ארבע הפינות של הצלחת, ומעליהם מוסיפים את החומרים המועדפים עליך.

  1. טמאלה

Tamales הם מרכיב בסיסי בתרבות הקולינרית המקסיקנית והמחשה מעולה של מטבח פשוט ומסורתי במיטבו. הטמאלה הקלאסי מתחיל במאסה, מרכיב מרכזי במטבח המקסיקני המסורתי. המסה, יחד עם התוספות, מבושלת בקליפת תירס טעימה. זה לא יוצא דופן למצוא זנים מלוחים ומתוקים של טמאלס במקסיקו. החטיף הנוח והנייד הזה עשוי להיות ממולא במגוון מרכיבים, כולל בשרים, גבינות, ירקות ואפילו פירות. בשל כך, הם כלי הרכב האידיאלי לכושר ההמצאה של שף, מה שתורם לשימוש הנרחב שלהם.

  1. קוזדילה

קשה להעלות על הדעת כל מאכל מקסיקני שיש לו פוטנציאל לצריכה מחוץ למקסיקו כמו הקסדילה המסורתית. אחד המתכונים המקסיקניים הנפוצים והאהובים ביותר הוא כזה שדורש מעט מאמץ להכנה והוא פשוט לצריכה. כי הוא יכול להכיל גם מלוח וגם מתוק מילויים במרקמים וטעמים משתנים. כדי ליצור קסאדילה, מתחילים עם טורטייה עשויה חיטה או תירס, ממלאים אותה בגבינה, בשר או ירקות, ואז מחממים אותה על מבער או פלטה שטוחה עד שהמילוי מוכן. בגלל זה, הם אפשרויות נפלאות לארוחת צהריים. בנוסף, זה עושה ארוחה פשוטה ומהירה עבור אנשים שתמיד נמצאים בדרכים.

  1. אנצ'ילדה

האנצ'ילדה המקסיקנית המסורתית היא ארוחה שניתן למצוא בתפריט של מגוון רחב של מסעדות בכל רחבי הגלובוס, גם כאלו שאינן מתמחות בהגשת מטבח מקסיקני מסורתי. זה לא רק מיוחס לפופולריות של המנה, אלא גם למידת העשייה שבה טבח יכול להעניק בקלות את הספין היצירתי הייחודי שלו למנה. טורטיית תירס עטופה סביב האוכל לבחירתכם ומעליה רוטב חריף פלפל צ'ילי היא הכנה מסורתית.