קושימומחה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות6
מגזין

תרנגול הודו צלוי עם בריח ערער עם רוטב פטריות Chanterelle

תרנגול הודו צלוי עם בריח ערער עם רוטב פטריות Chanterelle
זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. ציון זה הוא רע מאוד (אבל עדיין ניתן לתקן). נסו הודו צלוי עם בריח יבש עם רוטב, חזה הודו מייפל-ברקים עם רוטב פאן פטריות, ו סויה-ברן הודו צלוי עם אשכולית רובי & רוטב שומר (מתכונים דומים).

הוראות

1
מערבבים את הבצל, גזר, סלרי, שום, מרווה, טימין, וכמה טחנות פלפל בקערה בינונית.
מרכיבים שתצטרך
גב שומן חזירגב שומן חזיר
עגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיותעגבניות טריות בינוניות (בערך, קלופות וחתוכות לשישיות
שום גויה®שום גויה®
לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'לפת, קלופה ופרוסה לעובי 1/8 אינץ'
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
כרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מכרוב סבוי, או נאפה, חתוך לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
ציוד שתשתמש בו
כמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסהכמו למשל שוקולד לחות במיוחד של בטי קרוקר, אפוי לפי הוראות הקופסה
2
מערבבים היטב ומניחים בצד.
3
מיקום מתלה על הרמה השנייה הנמוכה ביותר בתנור וחימום מראש עד 260°. יש מוכן מחבת צלייה גדולה עם מתלה קלייה, רצוי בצורת V, להגדיר במחבת.
ציוד שתשתמש בו
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
4
שים 1/2 כוס תערובת הירקות בתוך חלל הצוואר ו 1/2 כוס בתוך חלל החזה של טורקיה. פזר את השארית בתחתית מחבת הצלייה והוסף 1 כוס מים למחבת. מסבך את ההודו. באמצעות מברשת מאפה, לצחצח את טורקיה עם חצי חמאה מומסת.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
ציוד שתשתמש בו
מברשת מאפהמברשת מאפה
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
5
מניחים את ההודו, צד השד למטה, על מדף הצלייה. צולים במשך 30 דקות, ולאחר מכן להפחית את טמפרטורת התנור ל 350°f. למרוח את טורקיה עם מיצי פאן לצלות במשך 30 דקות יותר.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
6
תוציא את ההודו מהתנור. באמצעות כפפות תנור סיליקון, כפפות תנור רגיל מכוסה בנייר אלומיניום, או חבילות של מגבות נייר, להפוך את השד טורקיה בצד למעלה. (זה לא יהיה חם מאוד בשלב זה.) מוסיפים את מיצי המחבת ואת שאר החמאה המומסת, ומחזירים את ההודו לתנור. המשך לצלות, צולה עם מיצי פאן שוב לאחר 45 דקות. בשלב זה, לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של טורקיה על ידי החדרת מדחום קריאה מיידית לתוך החלק העבה ביותר של הירך מבלי לגעת בעצם. (כנקודת התייחסות, כאשר הטמפרטורה הפנימית של טורקיה מגיע 125 ° F, טורקיה היא בערך 1 שעה משם מלהיות נעשה. כמובן, פעמים קלייה ישתנו, בהתאם לגודל של הציפור, הטמפרטורה שלה כאשר הוא נכנס לתנור, אם או לא הוא ממולא, ואת התנור הספציפי שלך ואת הדיוק של התרמוסטט.) טורקיה נעשית כאשר מדחום קריאה מיידית נרשם 160° עד 165 ° F כאשר מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של הירך מן העצם.
מרכיבים שתצטרך
חצי חזה הודו בעורחצי חזה הודו בעור
הודו מבושל מגורר (או עוף)הודו מבושל מגורר (או עוף)
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
אבקת ציר עוף של גויה®אבקת ציר עוף של גויה®
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
פרוס דק קרנה אסאדה (סטייק בקר)פרוס דק קרנה אסאדה (סטייק בקר)
סוכר וניל, ועוד קצת להגשהסוכר וניל, ועוד קצת להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
7
כאשר טורקיה נעשית, להטות את הגוף כך המיצים מן החלל הראשי לרוץ לתוך המחבת.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
עגבנייה פרוסה, אופציונליעגבנייה פרוסה, אופציונלי
8
העברה ללוח גילוף או מגש הגשה ולכסות באופן רופף עם רדיד אלומיניום.
ציוד שתשתמש בו
כפית אחת של מיץ לימון GOYA®כפית אחת של מיץ לימון GOYA®
9
תן לתרנגול ההודו לנוח במשך 30 עד 40 דקות לפני גילוף, כדי לאפשר למיצים להפיץ מחדש. (הטמפרטורה הפנימית תעלה 5 עד 10 מעלות בעוד טורקיה נשענת.)
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
10
מסננים את המיצים, הירקות, ושחמה חתיכות מן המחבת צלייה דרך מסננת בסדר רשת להגדיר על כוס מדידת זכוכית גדולה. הניחו בצד ואפשרו לשומן לעלות לפסגה. כפית את השומן. מיצי המחבת מתרנגול הודו מזוקק הם בדרך כלל מלוחים מדי כדי להוסיף לרוטב, אז אני מקרר אותו ומוסיף אותו למים להכנת המניה מן הפגר; המיצים מספקים טעם נוסף והמלח מדולל על ידי המים.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממותטורטיות תירס צהובות (15 ס"מ), מחוממות
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
אורז ארוך במיוחד של קנילה®אורז ארוך במיוחד של קנילה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
סוכריות ראש אווירסוכריות ראש אוויר
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
11
תחתכי את ההודו.
מרכיבים שתצטרך
4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק4 עד 5 קטנים או 2 עד 3 ענפים גדולים רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
12
מגישים, מלווה ברוטב פטריות Chanterelle.
מרכיבים שתצטרך
פטריות שנטרלפטריות שנטרל
6 שיני שום גדולות פרוסות דקות6 שיני שום גדולות פרוסות דקות
13
Reprinted with permission from The New Thanksgiving Table by Diane Morgan, (C) October 2009, Chronicle Books