הודו שלם מלוח וצלוי
הודו שלם צלוי במים היא מנה עיקרית המתאימה ל-10 סועדים. שומרים על הגזרה שלכם? מתכון זה, נטול גלוטן וידידותי ל-fodmap, מכיל 780 קלוריות , 107 גרם חלבון ו -31 גרם שומן למנה. תמורת 3.58 דולר למנה , מתכון זה מכסה 5% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. מתכון זה אהוב על ידי 4 חובבי אוכל וטבחים. אם יש לכם הודו עם עור, מלח כשר גס, יין לבן וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כ -13 שעות ו-20 דקות . בסך הכל, מתכון זה מקבל ציון גרוע מאוד (אך עדיין ניתן לתיקון) של 0% . נסו חזה עוף במים במים ברוטב בצל מוקפץ , צלעות חזיר במים במים , ופיצה מחיטה מלאה ללא שמרים עם שום קלוי, בטטות ובצל (מתכונים דומים).
הוראות
ערבבו מלח כשר מורטון® וסוכר במים קרים בסיר גדול ונקי עד להמסה מלאה.
מניחים את כל תרנגול ההודו במי המלח עד שהוא שקוע לחלוטין. מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה, עד 14 שעות.
מוציאים את תרנגול ההודו מהמי מלח, שטפו אותו מבפנים ומבחוץ תחת מים זורמים קרים במשך מספר דקות כדי להסיר את כל עקבות המלח; יבשו אותו בטפיחות קלות בעזרת מגבת נייר.
5 שעות מי מלח: כדי להמליח את תרנגול ההודו בפחות זמן (4-5 שעות), השתמשו ב-2 כוסות מלח כשר גס של מורטון® ושתי כוסות סוכר. כסו וקיררו למשך 4 עד 5 שעות.
מערבבים את החמאה הרכה עם הפלפל.
מניחים את תרנגול ההודו על רשת בתבנית צלייה. משפשפים את החמאה המתובלת מתחת לעור.
מברישים את העור בחמאה המומסת.
יוצקים כוס נוזל (יין, ציר או מים) על תחתית המחבת כדי למנוע שריפת נוזלים. צולים את תרנגול ההודו ב-230 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות, מורחים כף ולאחר מכן מסובבים את תבנית הצלייה. ממשיכים לצלות עד שהעור מקבל צבע זהוב, 25 דקות נוספות; מורחים כף שוב. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות צלזיוס; ממשיכים לצלות, מורחים ומסובבים את התבנית פעם אחת בערך באמצע הבישול, עד שהטמפרטורה הפנימית המינימלית מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.
מוציאים את תרנגול ההודו מהתנור.
יש להניח לעמוד 20 דקות לפני החיתוך.