עוגת וניל עם גנאש שוקולד לבן עשויה להיות מתכון טוב להרחבת קופסת הקינוחים שלכם. מתכון זה מספיק ל-16 סועדים . מנה אחת מהמנה מכילה כ -10 גרם חלבון , 34 גרם שומן , וסך הכל 515 קלוריות . 460 אנשים הכינו את המתכון הזה והיו יכינו אותו שוב. אם יש לכם וניל, חלב, תותים נוספים ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד להצלחת, המתכון לוקח כשעתיים ו-5 דקות . הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 70% . ציון זה מוצק. מתכונים דומים: קאפקייקס וניל + ציפוי גנאש שוקולד שמנת חמוצה , פנה קוטה וניל עם גנאש שוקולד , ועוגת שכבות שוקולד עם גנאש .
הוראות
1
הפרידו את הביצים; הניחו לביצים לעמוד בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות. רפדו שתי תבניות אפייה עגולות משומנות בקוטר 23 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הנייר; הניחו בצד.
מרכיבים שתצטרך
תותים טריים פרוסים נוספים
ציוד שתשתמש בו
דוגמאות בארכיון "מלאכות יד" באתר האינטרנט של נשים כפריות
2 כפות שמנת מתוקה להקצפה, בטמפרטורת החדר
2
מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס. בקערה גדולה, מקרימים חמאה וכוס סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית.
מוסיפים חלמונים, אחד בכל פעם, תוך כדי ערבוב טוב לאחר כל הוספה. מקציפים פנימה את תמצית הווניל. חותכים את מקל הווניל ומגרדים את הגרעינים לתוך התערובת הקרמית; זורקים את הקלון.
מרכיבים שתצטרך
אבקת סוכר וקצפת, אופציונלי
עוגיות ג'ינג'רס, מחולקות
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
4
מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח; מוסיפים לתערובת המוקצפת לסירוגין עם חלב, תוך כדי ערבוב טוב לאחר כל הוספה.
מרכיבים שתצטרך
חלב קר, להגשה
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
בננות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/4 אינץ'
(יכול להחליף את פונטינה או מונטסיו)
5
בקערה קטנה עם מטרפות נקיות, הקציפו את חלבוני הביצה במהירות בינונית עד שנוצרים קצף רך. הוסיפו בהדרגה את יתרת הסוכר, כ-2 כפות בכל פעם, תוך כדי הקצפה גבוהה עד שנוצרים קצף יציב. קפלו רבע מהחלבונים לתוך הבלילה, ולאחר מכן קפלו פנימה את יתרת החלבונים.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
תלתלי שוקולד לבן לאפייה
ציוד שתשתמש בו
שאוסינג, או יין אורז סיני
6
מעבירים לתבניות אפייה מוכנות.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמנת מתוקה להקצפה, בטמפרטורת החדר
7
אופים 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים 10 דקות לפני שמוציאים מהתבניות לרשת צינון מלא.
יוצקים על השוקולד; טורפים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים, תוך ערבוב מדי פעם, לטמפרטורת החדר, כ-30 דקות. מקציפים במיקסר חשמלי עד שהגנאש מכפיל את נפחו, כ-2 דקות.
מרכיבים שתצטרך
170 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ לחתיכות של 1.5 ס"מ (מומלץ: גיררדלי)
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
10
לקרם חמאה, בקערה קטנה, ערבבו סוכר וקרם טרטר.
מרכיבים שתצטרך
בצק עוגיות חמאת בוטנים
תלתלי שוקולד לבן לאפייה
ציוד שתשתמש בו
שאוסינג, או יין אורז סיני
11
מניחים את חלבוני הביצה בסיר כפול או בקערה מתכת מעל מים רותחים; מערבבים פנימה את תערובת הסוכר.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
תלתלי שוקולד לבן לאפייה
3 כפות שמן אגוזי מלך קלויים
ציוד שתשתמש בו
6 1/2 אונקיות שוקולד לא ממותק, קצוץ דק
שאוסינג, או יין אורז סיני
12
טורפים את תערובת הביצים ללא הרף עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 120-130 מעלות. (אין לחמם יתר על המידה.) תוך כדי ערבוב עדין, שמרו על תערובת חלבוני הביצה בטמפרטורה של 120-130 מעלות למשך 2 דקות. העבירו מיד לקערת ערבוב. בעזרת מטרפה, הקציפו את תערובת החלבונים במהירות גבוהה במשך 5 דקות. הנמיכו את המהירות; הקציפו 5 דקות נוספות או עד שהתערובת קרה ויציבה.
מרכיבים שתצטרך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
תותים טריים פרוסים נוספים
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
13
מעבירים לקערה גדולה.
ציוד שתשתמש בו
שאוסינג, או יין אורז סיני
14
באותה קערת ערבוב עם מטרפה, הקציפו את החמאה, השומן והווניל עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית. בעזרת מרית, ערבבו רבע מתערובת החלבונים לתוך התערובת הקרמית עד שלא יישארו פסים לבנים. קפלו פנימה את תערובת החלבונים הנותרת עד לקבלת תערובת אחידה. אם הציפוי אינו חלק לחלוטין, חברו מטרפה למיקסר והקציפו במהירות נמוכה כדקה.
מרכיבים שתצטרך
כוסות תמרים קצוצים (בערך
גלידת וניל דלת שומן, אופציונלי
1 ממתק חמוץ בריטה תמנון
אבקת סוכר וקצפת, אופציונלי
(הוסר מהגבעול)
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולד, כמו M&M's
4 בייגלה גדולים מכוסים יוגורט
ליקריץ 42 מחרוזות אדומות
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
15
חותכים כל עוגה אופקית לשתי שכבות.
16
מניחים את השכבה התחתונה על צלחת הגשה; מורחים חצי מכמות הגנאש. מעליה מניחים שכבה נוספת של עוגה.
מרכיבים שתצטרך
פלפל ארבול
17
מורחים ריבת משמשים; מפזרים מעל פרוסות תותים.
מרכיבים שתצטרך
שימורי משמש
1/2 כף ריבת תותים דלת סוכר
פלפל ארבול
18
מניחים את שכבת העוגה השלישית מעל; מורחים את יתרת הגנאש. מכסים את יתרת שכבת העוגה.
מרכיבים שתצטרך
פלפל ארבול
19
מורחים קרם חמאה מעל ודפנות העוגה. מכסים בתוספת פרוסות תותים.