פילה מאהי מאהי בגריל ואספרגוס עם תפוז ושומשום היא מנה עיקרית ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ופסקטרית . מנה אחת של מנה זו מכילה כ -37 גרם חלבון , 7 גרם שומן , וסך הכל 273 קלוריות . מתכון זה מספיק ל-4 מנות. תמורת 7.51 דולר למנה , מתכון זה מכסה 31% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. אדם אחד הכין את המתכון הזה ויהיה מכין אותו שוב. אם יש לכם שורש ג'ינג'ר, מיץ ליים, עירית ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כ -35 דקות . הוא מוגש לכם על ידי Foodnetwork. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד ליום העצמאות האמריקאי . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 74% . ציון זה די טוב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את מאהי-מאהי ברוטב צלפים לימון , פילה דג צלוי חמוץ-חריף , ופילה פרס ברוטב שרימפס וורמוט .
הוראות
1
מחממים מחבת גריל לחום בינוני-גבוה עד גבוה. מתבלים את פילה המהי-מאהי במלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
פילה מהי מהי
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן
ציוד שתשתמש בו
1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים
2
ערבבו את מיץ הליים, הסויה הכהה, הג'ינג'ר וקצת שמן צמחי או קנולה בצלחת שטוחה. הפכו את המאהי מאהי במרינדת הסויה ההדרים והניחו לו להתבשל במשך 10 דקות. צלו על מחבת גריל חמה במשך 6 דקות מכל צד לפילה בקוטר 2.5 ס"מ או עד שהדג יציב ואטום.
מרכיבים שתצטרך
1 בצל ספרדי בינוני חתוך לקוביות קטנות
אבוקדו האס מעוך קלות
מאהי מאי
1 עוף צלוי שלם שנקנה בחנות (בערך 2 פאונד)
3 כפות שומשום קלוי, לקישוט
שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
ממתק תמנון בריט
ציוד שתשתמש בו
1 פלפל צהוב, חתוך לשלישים
5 חזה עוף ללא עור וללא עצמות, חתוך לקוביות
3
קחו חנית אחת של אספרגוס והחזיקו אותה בכל אחת מהן. כופפו את האספרגוס עד שהוא נשבר. השתמשו בחנית זו כמדריך לקיצוץ קצוות צרור החניתות. בעזרת קולפן, צרו רצועות דקות וארוכות של גרידת תפוז משני התפוזים.
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומה
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
4 פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ציוד שתשתמש בו
קולף
4
חותכים את הקצוות של התפוזים המגורדים ומניחים אותם ישר על קרש חיתוך.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוך
5
הסירו את הקליפה לרצועות בעזרת סכין חדה וחתכו את החלק העליון של התפוז. זרקו את הקליפה. לאחר שהתפוזים קלופים וחתוכים, הפכו אותם על צידם ופרסו אותם לעיגולים בעובי 6 מ"מ, תוך חיתוך מלא. הניחו את דיסקיות התפוז בצד. במחבת עם מכסה, הביאו לרתיחה מים בעובי 2.5 ס"מ עם גרידת התפוזים וג'ינג'ר טרי מגורר. הניחו לגרידת התפוז והג'ינג'ר להתבשל על אש קטנה במשך דקה לפחות, לאחר מכן הוסיפו מלח ופלחי אספרגוס. בשלו את הפלחי על אש קטנה במשך 3 עד 5 דקות עד שהם רכים.
מרכיבים שתצטרך
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
גרידה כתומה
4 פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
110 גרם גבינה אמריקאית קלה ומעובדת (מומלץ: Velveeta Light)
גבינה אמריקאית קלה ומעובדת (מומלצת: Velveeta Light)
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
מסטיק פירות עם פסים כתומים
6
סננו את האספרגוס. הוציאו את קליפת התפוז והג'ינג'ר. הרכיבו כמה גבעולי תפוז בכל צלחת, הניחו אותם הלוך ושוב, תוך כדי שהם חוצים את גבעולי התפוז על גבי פרוסות התפוז.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוז
גרידה כתומה
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
שקדים שלמים, עם הקליפה וקלויים
7
פזרו שומשום מעל האספרגוס והתפוזים ומעליהם מנה אחת של מאהי מאהי צלוי.
מרכיבים שתצטרך
5 אונקיות בצל ירוק קצוץ
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות
מאהי מאי
4 פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
8
מקשטים את הדג והאספרגוס המורכבים בעירית קצוצה או פרוסה דק.
מרכיבים שתצטרך
8 אונקיות פרושוטו פרוס, ג'מון איבריקו או חזיר איכותי אחר, חתוך לקוביות