קלצונה היא מנה ים תיכונית עיקרית. מתכון צמחוני לקטו אובו זה מגיש 4 . מנה אחת מכילה 1678 קלוריות , 57 גרם חלבון ו -57 גרם שומן . למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 4 מעריצים. גשו לסופר וקנו פטריות, שום, מוצרלה ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך 45 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 89% , וזה מצוין. מתכונים דומים: נקניק קלצונה , סלמון מעושן ומסקרפונה קלצונה .
הוראות
1
ראשית, הכינו את בצק הפיצה שלכם. מחממים את התנור ל-450 עד 500 מעלות פרנהייט, ואז קורעים את הבצק המחורר ל-4 חלקים ומרדדים כל אחד מהם על משטח מקומח. אתה רוצה לקבל אותם עגולים בערך, בערך בעובי של דולר כסף, וברוחב 12 אינץ'. עכשיו אתה יכול לשמור את אלה במקרר, מוערמים ומופרדים בנייר אלומיניום משופשף בשמן זית ומאובק בקמח, עד שאתה מוכן לבשל אותם, או שאתה יכול לשים את התוספת שלך ולבשל אותם מיד.
מוסיפים את הפטריות וזורקים קצרות לשמן החם לפני הוספת השום הפרוס והתימין. מטגנים עד שהפטריות מבושלות ומריחות נפלא. זורקים פנימה את החמאה וזורקים בתוכה את הפטריות כדי שהן יהיו טעימות ומבריקות. מתבלים במעט מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
(65 עוגיות)
בצל צהוב, קצוץ קטן, בערך רבע כוס
1/2 ראש כרוב סבוי חתוך דק
8 לחמי נאן, חתוכים לרבעים
4
מוסיפים את רוטב העגבניות למחבת ומערבבים. מבשלים כמה דקות, ואז מוסיפים את התרד (בקבוצות אם צריך) ומערבבים שוב. מבשלים את הנוזל עד שנשארת עם תערובת סמיכה וטעימה שאינה לחה מדי (אחרת היא תפרוץ דרך הבצק כשאתה מבשל את הקלצונה).
מרכיבים שתצטרך
1 בצל מתוק גדול, קצוץ גס
ביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצה
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
סלמי קשה, חתוך לג'וליאנה
5
מחלקים את תערובת הפטריות והתרד באופן שווה בין 4 בסיסי הפיצה ומפזרים אותה יפה. מעלים חתיכות מוצרלה ומתבלים במלח ופלפל. כדי להכין את הקלצונה שלך, הרם בזהירות את הקצה הרחוק של בצק הפיצה ומשוך אותו מלמעלה כלפיך - אתה בעצם צריך לקפל אותו לשניים (דמיינו שהוא נראה כמו מחית קורניש גדולה!). מכווצים את הקצוות כך שאף אחד מהמילוי לא ישפך החוצה.
מרכיבים שתצטרך
2 פאונד תפוחי אדמה קטנים מסוג יוקון או לבן, חצויים
(כגון שנטרל, שיטאקי, אנוקי וקרמיני)
כפית גדושה פטרוזיליה טרייה שטוחה קצוצה
8 פרוסות סלמי גנואה, קצוצות
ביצים, טרופים קלות או 1/2 כוס תחליף ביצה
20 עד 25 עלי תרד שלמים
6
מניחים את הקלצונה זה לצד זה על תבנית מקומחת, (יש להשתמש ב-2 במידת הצורך), אבן פיצה או לוח גרניט.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ
1 בצל ירוק, פרוס, לקישוט (לא חובה)
7
מבשלים 10 עד 15 דקות בתחתית התנור שחומם מראש עד שהבצק תופח ומזהיב מלמעלה והמלית חמה.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)
8
מנפים את הקמחים והמלח על משטח עבודה נקי ויוצרים גומה באמצע. בכוס מדידה גדולה מערבבים את השמרים, הסוכר ושמן הזית לתוך המים ומניחים לכמה דקות ואז יוצקים לבאר. בעזרת מזלג מביאים את הקמח בהדרגה מהצדדים ומערבלים אותו לתוך הנוזל. המשיכו לערבב, לשאוב כמויות גדולות יותר של קמח פנימה, וכשהכל מתחיל להתאחד, עבדו את שאר הקמח פנימה בידיים הנקיות ומאובקות בקמח. ללוש עד לקבלת בצק חלק וקפיצי.
מרכיבים שתצטרך
1/4 בצל צהוב, קצוץ קטן, בערך 1/4 כוס
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
מיץ לימון, אופציונלי
פרוסות דקות (אך לא מגולחות) של פרושוטו די פארמה או פנצ'טה
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
(או או רגיל)
ציוד שתשתמש בו
סוכריות ראש אוויר
9
מניחים את כדור הבצק בקערה גדולה מאובקת בקמח ומקמחים את החלק העליון שלו. מכסים את הקערה במטלית לחה ומניחים בחדר חמים למשך כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
ציוד שתשתמש בו
פלפלים חריפים, ללא גרעינים וחתוכים לקוביות (מומלץ: פפדיו)
10
כעת מוציאים את הבצק למשטח מאובק בקמח ולשים אותו מעט כדי לדחוף את האוויר החוצה בעזרת הידיים - זה נקרא ניקוב הבצק. אתה יכול להשתמש בו מיד, או לשמור אותו, עטוף בניילון, במקרר (או במקפיא) עד שיידרש. אם משתמשים מיד, חלקו את הבצק לכמה כדורים קטנים שתרצו להכין פיצות - כמות הבצק הזו מספיקה להכנת כשש עד שמונה פיצות בינוניות.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
שיבולת שועל (מהירה או רגילה)
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
ציוד שתשתמש בו
בצל צהוב, חתוך לשמיניות
11
מבחינת תזמון, כדאי לרדד את הפיצות כ-15 עד 20 דקות לפני שרוצים לבשל אותן. עם זאת, אל תרדדו אותם ותשאירו אותם תלויים לכמה שעות - אם אתם עובדים כך מראש, עדיף להשאיר את הבצק מכוסה בניילון נצמד במקרר. עם זאת, אם ברצונכם לרדד אותם כך שיהיה משהו אחד פחות לעשות כשהאורחים שלכם עגולים, פשוט מרדדים את הבצק לעיגולים גסים, בעובי של בערך 1/4 אינץ', ומניחים אותם על חתיכות מעט גדולות יותר של זית- נייר אלומיניום משופשף בשמן ומאובק בקמח. לאחר מכן תוכלו לערום את הפיצות, לכסות אותן בניילון נצמד ולהכניס אותן למקרר.