ריזוטו פטריות בר
ריזוטו פטריות בר לוקח בערך 45 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון זה מספיק ל-6 מנות. תמורת 2.69 דולר למנה , מתכון זה מכסה 16% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -17 גרם חלבון , 21 גרם שומן , וסך הכל 643 קלוריות . זהו מתכון ידידותי לתקציב לחובבי אוכל ים תיכוני. הוא מובא אליכם על ידי Foodnetwork. 20 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. כמה אנשים מאוד אהבו את המנה העיקרית הזו. אם יש לכם חוטי זעפרן, ציר עוף, בצלצלי שאלוט וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על דיאטה נטולת גלוטן . בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 57% . ציון זה מוצק. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם את ריזוטו פטריות בר משוק האיכרים , עוף מתובל עם ריזוטו, קרם קוניאק פטריות בר, ורמפות צלויות במחבת , ואת מרק ערמונים ופטריות בר עם קרם פרמזן ואגסים .
הוראות
צפו כיצד להכין את המתכון הזה.
מניחים את המורל המיובש בקערה ומוזגים עליהם 2 כוסות מים רותחים. מניחים בצד למשך 30 דקות. מוציאים את המורל מהמים בעזרת כף מחוררת ושומרים את הנוזל. אמורות להיות לכם 2 כוסות; אם לא, מוסיפים מים עד לקבלת 2 כוסות.
סננו את המורל ושטפו שוב. אם חלק מהפטריות גדולות, חתכו אותן ל-2 או 3 חתיכות.
יוצקים את נוזל הפטריות דרך פילטר קפה או מגבת נייר, תוך השלכת החלקים המוצקים. מניחים את הפטריות והנוזל בצד בנפרד.
בינתיים, הסירו והשליכו את גבעולי הפורצ'יני ושפשפו את כל הלכלוך מהכובעים בעזרת מגבת נייר לחה. אין לשטוף אותם! פרסו לפרוסות עבות והניחו בצד.
בסיר קטן, חממו את ציר העוף עם 2 כוסות נוזל הפטריות ששמרנו והביאו לרתיחה עדינה.
בסיר בעל תחתית עבה או בסיר הולנדי אובן, ממיסים את החמאה ומטגנים את הפנצ'טה והשאלוט על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות.
מוסיפים את המורל והפורצ'יני ומטגנים עוד 5 דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים כדי לצפות את הגרגירים בחמאה.
מוסיפים את היין ומבשלים במשך 2 דקות.
הוסיפו 2 מצקות מלאות של תערובת ציר העוף לאורז בתוספת הזעפרן, המלח והפלפל. ערבבו ובשלו על אש נמוכה עד שהציר נספג, 5 עד 10 דקות. המשיכו להוסיף את תערובת הציר, 2 מצקות בכל פעם, תוך ערבוב כל כמה דקות. בכל פעם, בשלו עד שהתערובת נראית מעט יבשה לפני הוספת עוד מתערובת הציר. המשיכו עד שהאורז מבושל לחלוטין, אך עדיין אל דנטה, כ-25 עד 30 דקות בסך הכל. לאחר מכן, הריזוטו צריך להיות סמיך וקרמי ולא יבש כלל. לאחר מכן, כ-25 עד 30 דקות, ערבבו פנימה את גבינת הפרמזן.
מגישים חם בקערות עם גבינה נוספת.