איך להכין פסטה טבעונית

פסטה טבעונית מיוצרת באיטליה במשך דורות. רוב סוגי הפסטה הביתיים מיוצרים באופן מסורתי באמצעות קמח וביצים '00'. עם זאת, צורות פסטה רבות נוצרות באמצעות "בצק לבן", הידוע גם בשם פסטה ביאנקה, המוכן רק מקמח ומים.

צורות הפסטה הללו הן לרוב מדרום איטליה, שם היצרנים נאלצו להיות יצירתיים בגלל גישה מוגבלת למרכיבים יקרים יותר כמו ביצים. פסטה ביאנקה היא עדיין אופציה מועדפת בדרום איטליה כיום, שכן האקלים החם יותר של האזור המתאים ביותר לבצק בהיר יותר. כאן ניקח אתכם בתהליך פשוט להכנת פסטה טבעונית בבית.

איך להכין פסטה טבעונית בבית

בצק פסטה מיוצר באופן מסורתי עם תערובות קמח שונות, מים, שמן זית, כמו גם ביצים; בצק פסטה טבעוני הוא וריאציה של הקלאסיקה האיטלקית שמשמיטה את הביצה. רוב הפסטות היבשות בקופסאות הזמינות בסופרמרקטים הן צמחוניות, אבל הכנת בצק פסטה ללא ביצים תוצרת בית היא קלה ביותר.

גם גרסאות בעבודת יד וגם גרסאות שנרכשו בחנות משתמשות בסולת. זאת בשל תכולת הגלוטן הגבוהה שלו, שעוזרת ליצור תכונות אלסטיות בפסטה. לכן, פסטה ללא ביצים לא תהיה נטולת גלוטן ולא מתאימה לסובלים מאלרגיות ספציפיות. ניתן להשתמש בקמחים נטולי גלוטן, כגון חיטה מלאה, להכנת פסטה על ידי שילוב של 2 כפות גואר גאם כדי להחליף את הגמישות שמספק קמח סולת.

רכיבים

  • 200 גרם סולת או קמח דורום טחונים דק
  • מלח 1 כפית
  • 1 כפית שמן זית

ציוד נדרש

  • לוח עץ
  • מזלג
  • משוט ניוקי

שלבי הכנה

ניתן לפרק את כל התהליך לחלקים קטנים יותר, החל משיבוץ הקמח ועד לבישול הפסטה. הנה איך להכין פסטה טבעונית שלב אחר שלב.

הגדרת הקמח

  • שים את הקמח על קרש החיתוך שלך או בקערה. מערבבים פנימה את המלח.
  • יוצרים גומה במרכז הקמח ויוצקים פנימה את המים ושמן הזית.
  • מתחילים בשילוב החומרים הרטובים בקמח בעזרת מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.

לישת הבצק והכנת דפים

  • מעבירים את בצק הפסטה ללוח מקומח קלות ולשים כעשר דקות, או עד לקבלת תערובת חלקה ואלסטית. אם מתחיל להרגיש יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים.
  • מכסים את הבצק במגבת לחה או בד מלמלה ומניחים בצד. הכניסו אותו למקרר למשך 30 דקות כדי לתת לגלוטן להיווצר.
  • מחלקים את הבצק לחצאים. קל יותר ליישם אותו בשלבים. מרדדים את הבצק ומכסים אותו לשכבות דקות בעזרת מערוך. מפזרים קלות קמח תוך כדי רידוד הבצק כדי שלא יידבק.
  • כעת יש לחתוך את הפסטה. ראשית, החליטו על המבנה הרצוי. פשוט מגלגלים את דף הפסטה וחותכים אותו בסכין דק או עבה לפי הרצוי.

הפיכת הפסטה לצורות לבחירתך

השלבים הבאים הם כיצד תהפוך את הפסטה שלך לצורות המועדפות עליך. הנה כמה מהצורות המושלמות לפסטה טבעונית וישתלבו עם הרטבים האהובים עליכם.

אורצ'יט

צורת האורקיאטה נוצרה בהשראת השם "אוזניים קטנות". הפסטה הזו היא מאזור פוליה שבדרום איטליה. זוהי מנת Pugliese מסורתית המוגשת עם רוטב שום, אנשובי ופתיתי צ'ילי.

  • חותכים חלק מהבצק ומגלגלים אותו לצורת בייקון ארוכה בקוטר של כ-1 ס"מ ליצירת אוזניים אלה.
  • פצל את היומן לחלקים ברוחב של כ-1 ס"מ.
  • לחץ את הקצה השטוח של סכין עם קצה ישר כלפי מטה על הבצק וגרור אותו לכיוון עצמך, לאחר שגרם לבצק להתכרבל מעל הסכין. עם תנועת הסכין, הפסטה צריכה בהכרח להסתובב החוצה.

טרופי

Trofie מגיע מאזור ליגוריה האיטלקי ומוגש באופן מסורתי עם עשבי תיבול טריים ופסטו. חושבים שטרופיה נגזרת מהמילה הליגורית strufuggia, שפירושה "לשפשף". ההליך של ניקוי הבצק על קרש עץ כדי ליצור את הסיבובים הייחודיים של צורה זו.

  • להכנת טרופי, מחלקים חתיכת בצק ומרדדים לצורת בייקון דקה בעובי של כ-5 מ"מ.
  • יוצרים חתיכות בצק בגודל 2-3 ס"מ. לאחר מכן, בעזרת כף היד, גלגלו במהירות כל חלק מכם בכיוון אלכסוני על לוח עץ.
  • הטרופי צריך להתחיל במרכז כף היד ולהתגלגל החוצה.

סטרסיניטי

השם strascinati מגיע מהמילה האיטלקית strascinare, שפירושה "לגרור", והושפע מההליך של גרירת פיסות בצק מעל סכין כדי לעצב אותו. לפסטה זו צורת עלים ברורה והיא נראית לעתים קרובות בבזיליקטה שבדרום איטליה. בדרך כלל, מנה זו מוכנה משמן זית, שומן חזיר, בזיליקום ושום.

בישול הפסטה

זה לוקח רק כמה דקות להכין את הפסטה הטבעונית הטרייה שלך. פשוט מביאים מים לרתיחה עם מלח, ואז מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-2-3 דקות. כשהפסטה עולה לפני השטח של התבנית ורכה לחלוטין, היא מוכנה. אם אתם נוטים להעדיף פסטה רכה יותר, פשוט מבשלים עוד דקה או שתיים.

מגישים את הפסטה

לאחר שהפסטה שלכם מוכנה, תוכלו לבחור להגיש אותה בכל דרך שתרצו, עם רוטב מענג, סלט פשוט או כל דבר אחר. אם אתם מחפשים ארוחת פסטה טבעונית קלה במיוחד, תוכלו לזרוק את הפסטה לתוך פיסטוק פסטו או פסטו עלי גזר, יחד עם המון ירקות מוקפצים כמו תרד, ועגבניות שרי.

יש כאלה שהולכים להוסיף את הפסטה למעט שמן זית ועשבי תיבול טריים, יחד עם חופן ירקות כדי להכין סלט פסטה עשיר לארוחת בוקר או בראנץ'.

אחסון הפסטה

הפסטה הטרייה קופאת היטב. כל שעליך לעשות הוא להניח אותו בכלי אטום ותוכל להקפיא אותו עד חודשיים. אם הכנתם מנה גדולה, תוכלו לחלק את הפסטה ל'קנים' ספציפיים לתפוס ולהשתמש לפי הצורך. אין צורך להפשיר את הפסטה שלך כשמבשלים אותה מקפואה. פשוט מניחים אותו במים רותחים מומלחים למשך 3-5 דקות, או עד שהוא רך.