קושימומחה
מוכן ב2 שעות
מנות6
ציון בריאות62
מגזין

Mejadra מ ' ירושלים

Mejadra מ ' ירושלים
Mejadra מ ' ירושלים היא טבעוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 382 קלוריות, 14 גרם חלבון ו 9g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אורז בסמטי, allspice הקרקע, קמח, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכונים דומים: Mejadra, אורז עם עדשים, פירה ארטישוק ירושלמי עם פירה ארטישוק ירושלמי וחמוצי ארטישוק ירושלמי, ו ארטישוק ירושלמי.

הוראות

1
מניחים את העדשים בסיר קטן, מכסים עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, ומבשלים 12 עד 15 דקות, עד העדשים התרככו אבל עדיין יש ביס קטן.
מרכיבים שתצטרך
עדשיםעדשים
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
2
לנקז ולהניח בצד.
3
מקלפים את הבצלים וחותכים דק.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
4
מניחים על צלחת שטוחה גדולה, מפזרים קמח 1 כפית מלח, ומערבבים היטב עם הידיים.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
5
מחממים את שמן החמניות בסיר חצי כבד בינוני המונח על אש גבוהה. ודא השמן חם על ידי זריקת חתיכה קטנה של בצל; זה צריך לרחוש במרץ. להפחית את החום בינוני גבוה ובזהירות (זה עלול לירוק!) להוסיף שליש בצל פרוס. מטגנים במשך 5 עד 7 דקות, ערבוב מדי פעם עם כפית מחוררת, עד הבצל לוקח על צבע חום זהוב נחמד והופך פריך (להתאים את הטמפרטורה כך הבצל לא מטגן מהר מדי לשרוף). השתמש בכפית כדי להעביר את הבצל למסננת מרופדת במגבות נייר ומפזרים קצת יותר מלח. לעשות את אותו הדבר עם שתי קבוצות אחרות של בצל; להוסיף קצת שמן נוסף במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
6
נגב את הסיר שבו אתה מטוגן את הבצל נקי ולשים את זרעי הכמון וכוסברה.
מרכיבים שתצטרך
זרעי כוסברה שלמהזרעי כוסברה שלמה
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץבצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
20 תותים טריים, ללא קליפה20 תותים טריים, ללא קליפה
7
מניחים מעל חום בינוני טוסט הזרעים במשך דקה או שתיים.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
למריחה על טוסט אם רוציםלמריחה על טוסט אם רוצים
8
מוסיפים את האורז, שמן זית, כורכום, allspice, קינמון, סוכר, 1/2 כפית מלח, והרבה פלפל שחור. מערבבים כדי לצפות את האורז עם השמן ולאחר מכן מוסיפים את העדשים המבושלים ואת המים. מביאים לרתיחה, מכסים עם מכסה, ומבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עדשים מבושלותעדשים מבושלות
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
10 שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים10 שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספיםגלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
כורכוםכורכום
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
לחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרוםלחם בן יום חתוך לקוביות (קוביות בגודל 1.5 ס"מ), ללא קרום
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
9
הסר מהחום, להרים את המכסה, במהירות לכסות את המחבת עם מגבת תה נקי. לאטום בחוזקה עם המכסה ולהניח בצד במשך 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תהתה
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשהסופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
10
לבסוף, מוסיפים חצי בצל מטוגן לאורז ולעדשים ומערבבים בעדינות עם מזלג. ערמו את התערובת בקערת הגשה רדודה וגביהו עם שאר הבצל.
מרכיבים שתצטרך
עדשיםעדשים
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך