Mejadra מ ' ירושלים היא טבעוני מנה צדדית. מתכון זה מספק 6 מנות. עם 382 קלוריות, 14 גרם חלבון ו 9g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %18 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו אורז בסמטי, allspice הקרקע, קמח, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכונים דומים: Mejadra, אורז עם עדשים, פירה ארטישוק ירושלמי עם פירה ארטישוק ירושלמי וחמוצי ארטישוק ירושלמי, ו ארטישוק ירושלמי.
הוראות
1
מניחים את העדשים בסיר קטן, מכסים עם הרבה מים, מביאים לרתיחה, ומבשלים 12 עד 15 דקות, עד העדשים התרככו אבל עדיין יש ביס קטן.
מרכיבים שתצטרך
עדשים
1 כוס גריסי פנינה לבנים
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבנים
2
לנקז ולהניח בצד.
3
מקלפים את הבצלים וחותכים דק.
מרכיבים שתצטרך
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
4
מניחים על צלחת שטוחה גדולה, מפזרים קמח 1 כפית מלח, ומערבבים היטב עם הידיים.
מרכיבים שתצטרך
שקית גדולה אחת של צ'יפס טורטיה בטעם ליים
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
5
מחממים את שמן החמניות בסיר חצי כבד בינוני המונח על אש גבוהה. ודא השמן חם על ידי זריקת חתיכה קטנה של בצל; זה צריך לרחוש במרץ. להפחית את החום בינוני גבוה ובזהירות (זה עלול לירוק!) להוסיף שליש בצל פרוס. מטגנים במשך 5 עד 7 דקות, ערבוב מדי פעם עם כפית מחוררת, עד הבצל לוקח על צבע חום זהוב נחמד והופך פריך (להתאים את הטמפרטורה כך הבצל לא מטגן מהר מדי לשרוף). השתמש בכפית כדי להעביר את הבצל למסננת מרופדת במגבות נייר ומפזרים קצת יותר מלח. לעשות את אותו הדבר עם שתי קבוצות אחרות של בצל; להוסיף קצת שמן נוסף במידת הצורך.
מרכיבים שתצטרך
דַק-
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
אבקת ציר עוף של גויה®
1/2 קילו טופו יציב, שבור
גריסי פנינה לבנים
6
נגב את הסיר שבו אתה מטוגן את הבצל נקי ולשים את זרעי הכמון וכוסברה.
מרכיבים שתצטרך
זרעי כוסברה שלמה
בצל לבן או צהוב בינוני, 1 חתוך לרבעים ו-1 קצוץ
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק
ציוד שתשתמש בו
גריסי פנינה לבנים
7
מניחים מעל חום בינוני טוסט הזרעים במשך דקה או שתיים.
מרכיבים שתצטרך
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
למריחה על טוסט אם רוצים
8
מוסיפים את האורז, שמן זית, כורכום, allspice, קינמון, סוכר, 1/2 כפית מלח, והרבה פלפל שחור. מערבבים כדי לצפות את האורז עם השמן ולאחר מכן מוסיפים את העדשים המבושלים ואת המים. מביאים לרתיחה, מכסים עם מכסה, ומבשלים על אש נמוכה מאוד במשך 15 דקות.
מרכיבים שתצטרך
עדשים מבושלות
עם 4 גרם שומן או פחות למנה (מומלץ: ביסק עגבניות שמנמן של איימי)
סטייקים של ניו יורק
10 שוקי עגל בשרניים, בעובי 2 עד 3 סנטימטרים
גלידת וניל ואגוזי פקאן נוספים
כורכום
תערובת לעוגת שוקולד קנויה אחת, כמו שוקולד מריר לח במיוחד של בטי קרוקר, נאפית לפי הוראות הקופסה
1 כוס גריסי פנינה לבנים
אפונה גויה®
1/2 כוס יין מרסלה מתוק
דַק-
9
הסר מהחום, להרים את המכסה, במהירות לכסות את המחבת עם מגבת תה נקי. לאטום בחוזקה עם המכסה ולהניח בצד במשך 10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
תה
ציוד שתשתמש בו
סופרסטה יבשה מתוקה, פרוסה, להגשה
עגבנייה פרוסה, אופציונלי
10
לבסוף, מוסיפים חצי בצל מטוגן לאורז ולעדשים ומערבבים בעדינות עם מזלג. ערמו את התערובת בקערת הגשה רדודה וגביהו עם שאר הבצל.
מרכיבים שתצטרך
עדשים
1 וחצי כפיות שום כתוש של GOYA® או 3 שיני שום טריות, קצוצות דק