Tah Dig (אורז פרסי)
Tah Dig (אורז פרסי) נטול גלוטן, וצמחוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. מנה זו מכילה סביב 4 גר' של חלבון, 4 גרם של שומן, וסך הכל 159 קלוריות. אם יש לכם יוגורט יווני, שמן canolan, חמאהוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו 2 דקות. נסו אורז פרסי, פילאף אורז פרסי, ו אורז פרסי עם תכשיטים (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים 4 כוסות מים בסיר מעל חום בינוני גבוה; מביאים לרתיחה.
מוסיפים אורז, מבשלים 10 דקות.
ניקוז. לשטוף עם מים קרים; לנקז.
מערבבים יוגורט, מלח, זעפרן בקערה בינונית.
מוסיפים אורז לתערובת יוגורט, מערבבים היטב.
ממיסים חמאה במחבת לא דביקה בינונית על חום בינוני.
מוסיפים את תערובת האורז למחבת, אורזים מעט. לעטוף מגבת כלים נקייה ויבשה סביב מכסה למחבת, קשירתו בידית; מניחים מכסה מוכן על מחבת. לבשל אורז, מכוסה, מעל חום בינוני 20 דקות (לא לעורר או לחשוף). להפחית את הטמפרטורה בינוני נמוך; לבשל 20 דקות נוספות או עד אורז הוא מכרז על גבי קרום הזהב טפסים על התחתונה.
שחרר את קרום האורז עם מרית גומי סביב הקצוות.
מניחים צלחת מעל החלק העליון של המחבת, והופכים את האורז על הצלחת, משחימים את הצד.
חותכים 6 פלחי, ומגישים מיד.