קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות3
מגזין

אורז לבן מאודה פרסית (Chelo)

אורז לבן מאודה פרסית (Chelo)
לכו לחנות ותביאו מלח, אבקת זעפרן, שמן קנולה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 34% המנה הזאת לא משהו. נסו Tah Dig (אורז פרסי), אורז פרסי, ו אורז פרסי עם תכשיטים (מתכונים דומים).

הוראות

1
כדי לבשל את האורז
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
2
ממלאים סיר גדול שאינו מקל (לפחות 6 ליטרים) עם 12 כוסות מים; מוסיפים שמן ומלח. מכסים ומביאים לרתיחה מהירה על חום גבוה.
מרכיבים שתצטרך
אגוז מוסקט טחון או מגורר טריאגוז מוסקט טחון או מגורר טרי
2/3 כוס (זוג חופנים) פרמג'אנו או רומנו מגורר2/3 כוס (זוג חופנים) פרמג'אנו או רומנו מגורר
שמנת ללא שומןשמנת ללא שומן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
3
מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל על אש בינונית עד גבוהה, ערבוב מדי פעם.
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
4
לאחר 3-5 דקות, להשתמש בכפית מחוררת כדי לגרוף כמה דגנים מהמים. לשבור גרגר אחד לשניים כדי לוודא שזה "אל דנטה" (ראה לעיל). כבה את החום ושופך אורז לתוך המסננת לנקז; להפריש.
מרכיבים שתצטרך
אגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוףאגסים אסיאתיים, כל אחד, שטוף
אגוז מוסקט טחון או מגורר טריאגוז מוסקט טחון או מגורר טרי
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
Ball® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועותBall® או Kerr® Pint עם מכסים ורצועות
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
5
כדי קיטור ולעשות tadig
6
מניחים את סיר 6 ליטר ריק בחזרה על הכיריים מעל חום בינוני.
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוףמלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
פלפל אדום מתוק (חפשו פלפלי שדה בצורת מלבני בניגוד לפלפלים עגולים קטנים)פלפל אדום מתוק (חפשו פלפלי שדה בצורת מלבני בניגוד לפלפלים עגולים קטנים)
7
הוסף 1/4 אינץ ' שמן קנולה ו 2 כפות מים.
מרכיבים שתצטרך
צ'וריסו מקסיקני (בערך 2 קישורים)צ'וריסו מקסיקני (בערך 2 קישורים)
אגוז מוסקט טחון או מגורר טריאגוז מוסקט טחון או מגורר טרי
8
להוסיף כורכום ו / או אבקת זעפרן. מערבבים יחד.
מרכיבים שתצטרך
כורכוםכורכום
זעפרןזעפרן
9
מוסיף את האורז סחוט ולעצב אותו לתוך פירמידה. מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהאורז מתחיל קיטור.
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
10
לחשוף ולמקם 2 מגבות נייר (אחד על גבי השני) על האורז. הקצוות יימשכו מחוץ לסיר. החלף את המכסה בחוזקה.
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
11
להפחית את החום נמוך ומבשלים, מכוסה, במשך 45 דקות. כבה את החום והטה את המכסה עד שיהיה מוכן לשרת.
12
עם מרית רחבה, לגרוף את האורז מן הסיר, לוודא שלא להפריע את הקרום (tadig) שנוצר על החלק התחתון של הסיר.
מרכיבים שתצטרך
חטיפי ממתקים מכוסים בשוקולד חמאת בוטניםחטיפי ממתקים מכוסים בשוקולד חמאת בוטנים
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
13
מגישים את האורז על מגש שטוח, הרכבה אותו לצורה של פירמידה. להפוך את הטדיג על מגש שטוח על ידי הפיכת הסיר, כפי שהיית להפוך מחבת עוגה, או לחתוך אותו לחתיכות ולשרת סביב האורז.
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)גבינת ריקוטה חלב מלאה עדינה במיוחד (לעידון, מעבדים במעבד מזון במשך דקה)
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
14
קישוט אופציונלי: אורז זעפרן
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
15
כדי להפוך את מי זעפרן, לערבב יחד 1 כפית חוטי זעפרן כתושים ו 1/4 כוס מים חמים. תלול במשך כמה דקות, עד שהמים הופכים צהובים.
מרכיבים שתצטרך
זעפרןזעפרן
אגוז מוסקט טחון או מגורר טריאגוז מוסקט טחון או מגורר טרי
16
מערבבים מי זעפרן עם אורז לבן מאודה. השתמש זה אורז צהוב מאוד לעשות עיצובים על Chelo.
מרכיבים שתצטרך
אורז לבן מבושלאורז לבן מבושל
זעפרןזעפרן
אגוז מוסקט טחון או מגורר טריאגוז מוסקט טחון או מגורר טרי
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
1
יוצקים 1/2 כוס מים מעורבב עם 1/4 כוס שמן קנולה על הפירמידה בסיר גדול. אתה יכול גם להקפיא את האורז הזה, כל עוד אתה לא לערבב אותו עד שהוא מופשר לחלוטין. אתה יכול אפילו לבשל אותו, להקפיא אותו, ולאחר מכן קיטור אותו כפי שהוא מפשיר. אני יודע שאני אצטרך לבלות זמן ב "רייס גיהינום" להודות בהקפאת אורז פרסי, אבל זה שווה את זה כדי להפוך את החיים שלי לקלים יותר!
מרכיבים שתצטרך
צ'וריסו מקסיקני (בערך 2 קישורים)צ'וריסו מקסיקני (בערך 2 קישורים)
אגוז מוסקט טחון או מגורר טריאגוז מוסקט טחון או מגורר טרי
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
2
טריקים של המסחר
3
צ ' לו מבשל מהר מאוד. לכן, כאשר אני עושה Chelo, אני תמיד לוודא שיש מסננת מוכנה בכיור כדי לנקז את האורז אז אני לא לבשל אותו יתר על המידה. כמו כן, כאשר אתה קיטור האורז על ידי הצבת מגבות נייר בין המכסה לבין הסיר, לוודא אלה הם בבטחה מן החום. לאחר אורז זה מאודה, חשוב להטות את המכסה כדי לאפשר לכל קיטור נוסף לברוח, כך התחתון פריך לא הופך רטוב.לעתים קרובות אני מבשל אורז זה ביום חמישי ויש לי את זה מוכן קיטור ביום שישי כמה שעות לפני השבת.
מרכיבים שתצטרך
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
ל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דקל-4 עלי בזיליקום טריים, פרוסים דק
1/2 קילו טופו יציב, שבור1/2 קילו טופו יציב, שבור
2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף2 כפות שמן זית בתוספת 2 כפות שמן זית (איכותי ביותר), לטפטוף
4
Reprinted with permission from Persian Food From the Non-Persian Bride by Reyna Simnegar, © 2011 Reyna Simnegar