אורז לבן מאודה פרסית (Chelo)
לכו לחנות ותביאו מלח, אבקת זעפרן, שמן קנולה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית ציון של 34% המנה הזאת לא משהו. נסו Tah Dig (אורז פרסי), אורז פרסי, ו אורז פרסי עם תכשיטים (מתכונים דומים).
הוראות
ממלאים סיר גדול שאינו מקל (לפחות 6 ליטרים) עם 12 כוסות מים; מוסיפים שמן ומלח. מכסים ומביאים לרתיחה מהירה על חום גבוה.
מוסיפים את האורז וממשיכים לבשל על אש בינונית עד גבוהה, ערבוב מדי פעם.
לאחר 3-5 דקות, להשתמש בכפית מחוררת כדי לגרוף כמה דגנים מהמים. לשבור גרגר אחד לשניים כדי לוודא שזה "אל דנטה" (ראה לעיל). כבה את החום ושופך אורז לתוך המסננת לנקז; להפריש.
מניחים את סיר 6 ליטר ריק בחזרה על הכיריים מעל חום בינוני.
הוסף 1/4 אינץ ' שמן קנולה ו 2 כפות מים.
להוסיף כורכום ו / או אבקת זעפרן. מערבבים יחד.
מוסיף את האורז סחוט ולעצב אותו לתוך פירמידה. מכסים את הסיר ומבשלים 5-7 דקות עד שהאורז מתחיל קיטור.
לחשוף ולמקם 2 מגבות נייר (אחד על גבי השני) על האורז. הקצוות יימשכו מחוץ לסיר. החלף את המכסה בחוזקה.
להפחית את החום נמוך ומבשלים, מכוסה, במשך 45 דקות. כבה את החום והטה את המכסה עד שיהיה מוכן לשרת.
עם מרית רחבה, לגרוף את האורז מן הסיר, לוודא שלא להפריע את הקרום (tadig) שנוצר על החלק התחתון של הסיר.
מגישים את האורז על מגש שטוח, הרכבה אותו לצורה של פירמידה. להפוך את הטדיג על מגש שטוח על ידי הפיכת הסיר, כפי שהיית להפוך מחבת עוגה, או לחתוך אותו לחתיכות ולשרת סביב האורז.
קישוט אופציונלי: אורז זעפרן
כדי להפוך את מי זעפרן, לערבב יחד 1 כפית חוטי זעפרן כתושים ו 1/4 כוס מים חמים. תלול במשך כמה דקות, עד שהמים הופכים צהובים.
מערבבים מי זעפרן עם אורז לבן מאודה. השתמש זה אורז צהוב מאוד לעשות עיצובים על Chelo.
יוצקים 1/2 כוס מים מעורבב עם 1/4 כוס שמן קנולה על הפירמידה בסיר גדול. אתה יכול גם להקפיא את האורז הזה, כל עוד אתה לא לערבב אותו עד שהוא מופשר לחלוטין. אתה יכול אפילו לבשל אותו, להקפיא אותו, ולאחר מכן קיטור אותו כפי שהוא מפשיר. אני יודע שאני אצטרך לבלות זמן ב "רייס גיהינום" להודות בהקפאת אורז פרסי, אבל זה שווה את זה כדי להפוך את החיים שלי לקלים יותר!
צ ' לו מבשל מהר מאוד. לכן, כאשר אני עושה Chelo, אני תמיד לוודא שיש מסננת מוכנה בכיור כדי לנקז את האורז אז אני לא לבשל אותו יתר על המידה. כמו כן, כאשר אתה קיטור האורז על ידי הצבת מגבות נייר בין המכסה לבין הסיר, לוודא אלה הם בבטחה מן החום. לאחר אורז זה מאודה, חשוב להטות את המכסה כדי לאפשר לכל קיטור נוסף לברוח, כך התחתון פריך לא הופך רטוב.לעתים קרובות אני מבשל אורז זה ביום חמישי ויש לי את זה מוכן קיטור ביום שישי כמה שעות לפני השבת.
Reprinted with permission from Persian Food From the Non-Persian Bride by Reyna Simnegar, © 2011 Reyna Simnegar