אורז עם עשבי תיבול טריים
תמיד כיף שיש עוד מתכון של תוספת, אז תנו הזדמנות ל אורז עם עשבי תיבול טריים. ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני מגיש 6 . מנה אחת מכילה 531 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 21 גרם שומן. גשו לסופר וקנו אורז בסמטי, מים, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 1 שעה ו -35 דקות. וזה לא כל כך מדהים. נסו אורז עם עשבי תיבול טריים, אורז פילאף עם טונאן טרי ועשבי תיבול, ו אטריות אורז מתובל עם עוף טריאקי ועשבי תיבול טריים (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים אורז במסננת גדולה, ושוטפים עד שהמים זורמים.
מערבבים אורז, 8 כוסות מים, ומלח, ולספוג 2 שעות.
מסננים, לשפוך מים מלוחים לתוך תנור הולנדית nonstick גדול. מביאים לרתיחה, ומוסיפים אורז. חזור לרתיחה, ומבשל 6 דקות, ערבוב בעדינות פעמיים כדי לשמור על אורז מלהידבק לתחתית התנור ההולנדי.
מסננים אורז; לשטוף עם מים חמים.
לפזר זעפרן ב 2 כפות מים חמים. תניח בצד.
שלב בצל ירוק הבא 3 מרכיבים בקערה.
מוסיפים חצי חמאה מומסת לתנור הולנדי לא מקל.
טפטוף עם תערובת זעפרן 1 כף. כף על 1 כוס אורז על חמאה; העליון עם תערובת בצל ירוק כ 1/2 כוס, העליון עם שיני שום. חזור על שכבות עם שאריות אורז ותערובת בצל ירוק, ויצרו צורה קונוס.
מפזרים קינמון, טפטוף עם החצי הנותר של חמאה, נשאר 1 כף תערובת זעפרן, ונשאר 2 כפות מים חמים.
מניחים מגבת צלחת כותנה נקייה על תנור הולנדי (ודא שהוא לא נוגע במבער), ומכסים בחוזקה עם מכסה כדי למנוע קיטור לברוח. מבשלים מעל חום בינוני 10 דקות; להפחית את החום לנמוך, ומבשלים 50 דקות.
לגרוף אורז, באמצעות מרית, על מרכז מגש הגשה סגלגל, משאיר את התחתון הפריך ללא פגע. הרם בעדינות שכבה תחתונה חדה עם מרית, ומגיש על צלחת נפרדת, או להתפורר מעל אורז על מגש הגשה.
מהיר לבשל אורז עם עשבי תיבול טריים: לשטוף ולספוג אורז לפי ההוראות. מרתיחים אורז במים מלוחים 12 דקות.
שכבת אורז ועשבי תיבול בצורת חרוט בתנור ההולנדי לפי ההוראות. כיסוי עם מגבת צלחת כותנה ומכסה. מבשלים מעל חום גבוה 2 דקות. להפחית את החום נמוך, ומבשלים 12 דקות.
הסר מהחום, ולהמשיך לפי ההוראות. (החלק התחתון לא יהיה פריך כמו שהוא משתמש בשיטה המקורית.)