אטריות שומשום קרות עם חזיר צלוי
אטריות שומשום קרות עם חזיר קלוי הוא חלב חינם מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %10 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה כ 11 גר' של חלבון, 10 גרם של שומן, וסך הכל 186 קלוריות. והוא יספק כ 15 מנות. גשו לסופר וקנו בצל ירוק, רוטב סויה, דבש, ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו אטריות שומשום קרות, אטריות שומשום קרות 66, ו אטריות שומשום קרות (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים רוטב סויה, שמן, חומץ ודבש בשקית גדולה ziplock.
להוסיף חזיר. שקית חותם. להכניס למקרר, להפוך את התיק מדי פעם, במשך 4 שעות או עד לילה.
הסר חזיר מן המרינדה. להתייבש.
מניחים על מדף במחבת צלייה.
יוצקים מרינדה למחבת; מביאים לרתיחה. להפחית חום. מבשלים 5 דקות.
יוצקים 1 כוס מים לתחתית מחבת צלייה. צלי במשך 15 דקות. בשר חזיר עם מרינדה. צלוי עד מדחום בשר מוכנס בחלק העבה קורא 63°, 10 עד 15 דקות יותר.
תן מנוחה חזיר במשך 10 דקות.
הפוך אטריות: להביא סיר מים לרתיחה. מבשלים אטריות עד מכרז, על 3 דקות או כמו תווית החבילה מפנה.
מסננים; לשטוף אטריות במים קרים, ואז לנקז שוב. בקערה, להקציף חמאת בוטנים, חומץ, רוטב סויה, זנגביל, דבש ושמן שומשום עד חלקה. בקערה אחרת, לזרוק אטריות, גזר, בצל ירוק נבטים שעועית עם 1/2 כוס ההלבשה (להוסיף יותר לפי הטעם, אם תרצה). לחלק בין ארבע מכולות ארוחת צהריים; העליון עם חזיר פרוס.
מגישים או מכסים ומקררים עד מוכן לארוז ארוחת צהריים.