אמא אפויה עוף מטוגן ורוטב
העוף המטוגן האפוי של אמא ורוטב עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. והוא יספק כ 4 מנות. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 37 גרם חלבון 58 גרם של שומן, וסך הכל 807 קלוריות. המתכון הזה מכסה %23 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח הדרומי. גשו לסופר וקנו פטריות, עוף, קוביית מרק עוף ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב הקמח אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת תפוחים עם רוטב קרמל כקינוח. נסו עוף מטוגן ברוטב מחבת, עוף מטוגן סטייק ורוטב, ו חמאה עוף מטוגן עם רוטב (מתכונים דומים).
הוראות
להשרות עוף בחלב כדי לכסות במשך 20 עד 30 דקות. ריססו צלחת אפייה (אחת שתתאים לכל חתיכות העוף בנוחות בשכבה אחת) עם תרסיס שמן צמחי נון-סטיק.
שים את החמאה בתבנית האפייה וחמם אותה בתנור עד שהחמאה תימס.
מערבבים קמח ותבלינים יחד בשקית נייר או שקית פלסטיק (גודל 1 גלון). לנער כל חתיכת עוף בקמח מתובל.
מניחים חתיכות עוף, עור בצד למטה, בתבנית אפייה.
אופים במשך 20 דקות. הפוך עוף מעל ואופים 20 דקות נוספות או עד מבושל דרך ופריך.
הסר עוף ולהניח בצד במקום חם.
לטגן את הבצל הירוק ופטריות בטפטופים מעל חום גבוה בינוני, עד רך.
מערבבים את הקמח המנוסה עם חלב ראשון עד שאתה לא רואה גושים.
לטאטא תערובת חלב לתוך בצלים מטוגנים ופטריות. לטעום ולהוסיף קוביית בויון, אם תרצה (ייתכן שתרצה להשתמש בחלב נוסף אם אתה עושה). מרתיחים עד מעובה לעקביות המועדפת. מכניסים לתוך צלחת רוטב ומגישים לצד העוף האפוי.