אספרגוס כבוש מהיר
גשו לסופר וקנו סוכר, תבלין כבישה, מלח ועוד מספר מצרכים לעשות היום. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. עם כפית ציון של 38% המנה הזאת לא יוצאת מן הכלל. מתכונים דומים: גזר כבוש מהיר ואספרגוס עם טרגון, סלרי כבוש מהיר, ו לפת כבושה מהירה.
הוראות
ברוחב 4 עד 5 ליטר מחבת, לשלב חומץ, מלח, סוכר, כבישה תבלין, ו 2 כוסות מים. מביאים לרתיחה מעל חום גבוה, ואז להפחית את החום ומבשלים במשך 15 דקות.
הוסף אספרגוס; אם הנוזל אינו מכסה אותו, להוסיף מים כדי לכסות. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד אספרגוס דהה ירוק משעמם והוא רך-פריך לנשוך, 4 עד 6 דקות.
הסר מהחום; להוסיף 1 קוביות קרח כוס להפסיק לבשל.
תן לעמוד לפחות 30 דקות (ראה הערות).
מסננים אספרגוס ולסדר על מגש או לאטום במיכל להעברה.