ארוחת ערב הערב: סטייק קולב עם שאלוט ופטריות
זה יהיה להיט בחג היום ולנטין שלך. נסו ארוחת ערב הלילה: סטייק צלעות צרוב, בצלצלים מוקפצים ופטריות שיטאקי, ארוחת ערב הלילה: שישה ספייס קולב סטייק, ו סטייק קולב עם שאלוט (מתכונים דומים).
הוראות
מתבלים את סטייק הקולב עם מלח ופלפל.
מניחים מחבת 12 אינץ ' עם תחתית כבדה מעל חום בינוני-גבוה.
יוצקים כף אחת של השמן ומערבלים אותו סביב המחבת. ברגע שהשמן מתחיל לעשן, מוסיפים את הסטייק. מבשלים עד שחום היטב על כל הצדדים בינוני-נדיר בצד הפנימי, 10 עד 12 דקות. תנמיך את החום אם זה נראה כאילו הסטייק נשרף.
להעביר סטייק ללוח חיתוך ולתת לנוח.
בזהירות לנקות את המחבת (מחבב הוא כנראה שרוף מדי לשימוש), ולמקם אותו על חום בינוני.
מוסיפים את שאר השמן וכף אחת של החמאה. כאשר מנצנץ, להוסיף את הפטריות יחד עם קמצוץ של מלח ופלפל. לבשל, ערבוב מדי פעם, עד שהם מתחילים חום, על 6 דקות.
הוסף את שאלוט פרוס למחבת. לבשל, לערבב מדי פעם, עד שהם מתרככים, אבל לא חום, על 5 דקות.
יוצקים את חומץ היין האדום למחבת. מערבבים היטב, ומבשלים עד שהוא התאדה.
מוסיפים את היין ומבשלים עד שהוא מתאדה. לאחר מכן יוצקים את ציר העוף ומוסיפים את שאר החמאה. מערבבים היטב עד שהרוטב סמיך ומשיי. כבה את החום והוסף את הפטרוזיליה. מערבבים היטב.
חותכים את הסטייק נגד התבואה לפרוסות עבות.
מוסיפים מיצי בשר שנצברו לרוטב, מערבבים היטב, ולאחר מכן מגישים את הסטייק עם הרוטב.
יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר
סטייק בתפריט? נסה זיווג עם מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. יין אחד אתה יכול לנסות הוא Beringer האוול הר Bancroft ראנץ ' מרלו. יש לו 4.2 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 35 דולר.
![מרלו Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot]()
מרלו Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
מרלו חוות בנקרופט 2006 הוא צבע נופך עשיר, וגומיות עם טעמים של פירות שחורים בשלים, תבלינים חומים וקמצוץ של גרידה כתומה. הטאנינים המעודנים שלה ועומק הטעם הופכים אותו לאחד היינות הזכורים ביותר של ברינגר מהר האוול.תערובת: 93% מרלו, 4% קברנה סוביניון ו-3% קברנה פרנק