ארוחת ערב: מרק אספרגוס עם ביצה על טוסט
זה יהיה להיט בחג הסתיו שלך. גשו לסופר וקנו אספרגוס, לחם ג'בטה, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן זית אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בננה מוקפצת, גרנולן ופרפית יוגורט כקינוח. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו ארוחת ערב: אספרגוס ובייקון על טוסט בחמאה, ארוחת ערב הערב: מרק סרטן אספרגוס (Sup Mang Tay Cua), ו ארוחת ערב: מרק אספרגוס ואורז עם פנקטן ופלפל שחור (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר מרק כבד, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, ואז מוסיפים את הסלרי, הבצל והכרישה. זיעה במשך 10-12 דקות עד שהירקות רכים. הימנע מקבל יותר מדי צבע עליהם.
בעוד הירקות מבשלים, חותכים את קצות האספרגוס והשמורה. קוצצים את הגבעולים הנותרים ומוסיפים לסיר ברגע שהירקות מבושלים. מכסים במניות עוף, מביאים לרתיחה, ואז מבשלים במשך 20 דקות, מכוסה.
להחזיר את המרק לסיר ולהוסיף את הטיפים אספרגוס. העונה לפי הטעם עם מלח (השתמשתי על 3/4 כף). מבשלים עד שהם מכרז, עוד 7-10 דקות. בינתיים, להביא סיר קטן של מים לרתיחה ולגנוב את הביצים עד שהלבנים נקבעים אבל החלמון הוא עדיין נוזל; טוסט סיבובי באגט בטוסטר או תחת מטאטא.
מגישים את המרק עם סיבובי הלחם נח על גבי להחזיק את הביצה, וטפטוף עם שמן זית.