בבקה שוקולד
שוקולד Babkan נטול גלוטן, קינוח. מתכון זה מספק 16 מנות. עם 145 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 10 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %5 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, זה מושלם עבור פסחא. גשו לסופר וקנו מלח, סוכר, חלמון ביצה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 5 שעות. נסו בבקה שוקולד, בבקה שוקולד, ו בבקה שוקולד (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים יחד חלב חם 2 כפיות סוכר בקערה של מיקסר.
מפזרים שמרים על תערובת ולתת לעמוד עד קצף, על 5 דקות. (אם שמרים לא קצף, להשליך ולהתחיל מחדש עם שמרים חדשים.)
מוסיפים 1/2 כוס קמח לתערובת שמרים ומכים במהירות בינונית עד בשילוב.
מוסיפים ביצים שלמות, חלמון, וניל, מלח, הנותרים 1/2 כוס סוכר לנצח עד בשילוב. להפחית את המהירות נמוכה, ולאחר מכן לערבב הנותרים 2 3/4 כוסות קמח, על 1/2 כוס בכל פעם. הגדילו את המהירות למדיום, ואז הכו בחמאה, כמה חתיכות בכל פעם, והמשיכו להכות עד שהבצק מבריק ויוצר גדילים ממשוט לקערה, כ-4 דקות. (הבצק יהיה רך ודביק מאוד.)
לגרד בצק לקערה משומנת קלות לכסות קערה עם ניילון נצמד.
תן לבצק לעלות במקום ללא טיוטה בטמפרטורת החדר החם עד שיכפיל את עצמו בתפזורת, 1 1/2 עד 2 שעות.
קו כל מחבת כיכר עם 2 חתיכות של נייר קלף (1 לאורכו ו 1 לרוחב).
אגרוף למטה בצק עם מרית גומי משומנת קלות, ואז חצי בצק.
מרדדים חתיכת 1 של בצק על משטח משוריין היטב עם פינים מתגלגלים מקורנים קלות לתוך מלבן 18-על ידי 10 אינץ ' ולסדר עם צד ארוך הקרוב אליך.
מורחים 2 1/2 כפות חמאה מרוכך על הבצק, משאיר גבול 1/2 אינץ ' מסביב.
תצחצחו קצת משטיפת ביצים בגבול הארוך הקרוב אליכם.
מפזרים חצי שוקולד באופן שווה על בצק חמאה, ואז מפזרים חצי סוכר (2 כפות). החל בצד הארוך הרחוק ביותר ממך, לגלגל בצק לתוך יומן נוח, צובט בחוזקה לאורך תפר ביצה שטף לאטום. להביא קצוות של יומן יחד כדי ליצור טבעת, צובט לאטום. טוויסט טבעת שלמה פעמיים כדי ליצור דמות כפולה 8 ולהתאים לאחד מחבתות כיכר מרופדת.
הפוך בבקה אחרת עם בצק שנותר, כמה ביצה לשטוף, וחמאה ושוקולד הנותרים באותו אופן. צ ' יל הנותרים ביצה לשטוף, מכוסה, להשתמש מאוחר יותר. מחבתות כיסוי רופפות עם גלישת פלסטיק חמאה (צד מרופד למטה) ולתת בבקאס לעלות במקום ללא טיוטה בטמפרטורת החדר החם עד הבצק מגיע העליון של מחבתות, 1 עד 2 שעות. (לחלופין, לתת לבצק לעלות מחבתות במקרר 8 עד 12 שעות; להביא לטמפרטורת החדר, 3 עד 4 שעות, לפני האפייה.)
לשים מתלה תנור בעמדה באמצע ולחמם תנור ל 177°.
מברשת צמרות של בצק עם שאריות ביצה.
אופים עד צמרות הן חום זהוב עמוק וישבנים נשמעים חלולים כאשר טפח (כאשר כיכרות מוסרים מחבתות), כ 40 דקות.
מעביר כיכרות למתלה וקריר לטמפרטורת החדר.
בבקאס לשמור, עטוף בניילון נצמד ולאחר מכן לסכל, קפוא 3 שבועות.